Tgrt Haber
28 Nisan 2017 12:54

Yalnıştan dönüldü, Kutlu Doğum Mevlid Kandili'nde

TGRT Haber'de yayınlanan Medya Kritik'in bugünkü bölümünde İhlas Medya bünyesinde Türkiye gazetesinin gündeme taşıdığı "Kutlu Doğum Haftası FETÖ projesi" haberine halk tarafından verilen destek ele alındı.

Yalnıştan dönüldü, Kutlu Doğum Mevlid Kandili'nde
medya kritik,

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, Kutlu Doğum Haftası tartışmalarına ilişkin yaptığı değerlendirme hakkında konuşan Gazeteci Yazar Cem Küçük, ''İhlas grubu, TGRT Haber ve Türkiye gazetesi böyle bir sıkıntı olduğunu gördü. Haklı olarak bunu haber yaparak kamuoyu oluşturdu. Devlet büyüklerimizde buna dikkat çektiler. Nitekim Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'da Kutlu doğumun Hicri takvime göre kutlanacağını TGRT Haber'de söyledi. Ne var bunda. Bu doğru bir şey. Devlet buna karar vermiş, Diyanet'inde için bunu olumlu karşılayanlar da var'' diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in yaptığı açıklamalar hakkında konuşan Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, ''Kutlu doğum organizasyonu FETÖ'nün işiydi. Fakat Diyanet'in yaptığı açıklamalara baktığımızda ''FETÖ'nün eline düşmedik'' ''FETÖ bunu domine edemedi'' ''Kutlu doğumu kendi bildiğimiz gibi kutladık'' diye açıklamalarda bulunuyorlar. Tamam bu doğru olabilir. Zaten buna bir şey demiyoruz. Ama mesele bu değil. Sonuçta kutlu doğum haftasının aslında bin yıllık geleneğe aykırı olarak oluşturulmuş ve bundan geri dönülmesi gerekiyor'' diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...