Tgrt Haber
01 Nisan 2015 03:11

Akdoğan, 'Terörün her türlüsünü lanetliyorum'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, terörün her türlüsünü, aktörleri, amaçları, teşvik edicileri ve mazur göstericileri her kim ve her ne olursa olsun lanetlediğini belirtti.

Akdoğan, 'Terörün her türlüsünü lanetliyorum'
yalçın akdoğan, savcı mehmet selim kiraz, adliye, operasyon,

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Twitter'daki hesabı üzerinden İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akdoğan, açıklamasında şunları kaydetti: "Terörün her türlüsünü, aktörleri, amaçları, teşvik edicileri ve mazur göstericileri her kim ve her ne olursa olsun lanetliyorum. Şehit olan Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesinin ve milletimizin başı sağolsun."

"İnsanlığa karşı işlenmiş bir suçtur"
 TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise saldırıya ilişkin yayımladığı mesajda, şu ifadelere yer verdi: "İstanbul’da meydana gelen ve değerli savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu suçu işleyenler asla insan olamaz. Şehit savcımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum."

"Teröristleri lanetliyorum"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter'daki hesabında, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin, "Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a Rabbim rahmet eylesin. Teröristleri ve onları meşru gösterenleri lanetliyorum" ifadesini kullandı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde teröristler tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim" ifadesine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...