Tgrt Haber
14 Şubat 2018 09:27

Binali Yıldırım'dan ATAK helikopteriyle ilgili açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Belarus ziyareti öncesinde Ankara'da açıklama yaptı. Yıldırım düşen Atak helikopter ile ilgili; "Helikopterin düşürüldüğüne yönelik herhangi bir delil ve belirti yok." dedi.

Binali Yıldırım'dan ATAK helikopteriyle ilgili açıklama
başbakan,,yıldırım,

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

BELARUS ZİYARETİ VE ALMANYA İLİŞKİLERİ

Belarus'a ilk resmi ziyaretimiz olacak. Belarus ardından Almanya'yı ziyaret edeceğiz. Almanya ile ilişkilerimiz köklüdür. Yaşanan kriz sona erdi. Almanya'nın bölücü terör örgütüne yönelik kararlı tutumu müspet bir gelişmedir. Aşırı milliyetçilik akımlarına da tedbir alınması görüşeceğimiz konular arasında yer alıyor. Türkiye'nin Suriye alanından kaynaklanan güvenlik sorunlarını da Münih'teki konferansta ele alacağız.

SORU-CEVAP:

SURİYE'DE DÜŞEN ATAK HELİKOPTERİ

Afrin'de kırıma uğrayan ATAK helikopteri ile ilgili Başbakan Yıldırım, "Helikopterin düşürüldüğüne yönelik herhangi bir delil, belirti yok. Fakat bütün ihtimalleri gözardı etmeden bir kaza kırım heyeti oluşturuldu Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde. Bu çalışma halihazırda devam ediyor, henüz tamamlanmış değil." dedi.

ÇİPRAS İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Çipras'a gerginliklerden uzak kalınmasının iki ülke ilişkileri açısından daha hayırlı olacağını açık sözlülükle kendisine ifade ettik. Son günlerde Kardak kayalıklarıyla başlayan bu gerilimde bazı ihlaller olmuş ve buna karşılık verilmiştir. Bundan sonrasının daha sakin, karşılıklı anlayış içerisinde ve sürekli iletişim hattının açık olmasıyla, siyasi ve diplomatik alanda çözülmesi yönünde bir mutabakata vardık.

Ege Denizi Yunanistan'la aramızda dostluk denizi olmalıdır. Ege'de zaman zaman baş gösteren gerilimler yeni değil. Her türlü sorunu konuşarak çözebiliriz. Bunları kendilerine açıkladık. Bir ihlal varsa karşı taraflı olur. Dolayısıyla karşılıklı dikkatli olmak gerekiyor.

YUNANİSTAN'LA YAŞANAN GERGİNLİK

Zannediyorum mayıs ayında bir NATO Genelkurmay Başkanları Toplantısı olacak. Bu çerçevede iki ülkenin Genelkurmay Başkanları da bir araya gelip sahadaki bu yaşanan sorunların daha da tırmanmaması için gerekli tedbirleri karşılıklı görüşmüş olacaktır."

AK PARTİ-MHP MİLLİ MUTABAKAT KOMİSYONU

Bu konuda her iki partinin görevlendirilen heyeti çalışmalarını tamamladı. Parti liderleri tarafından son şekli verilecek ve böylece mutabakat metni kamuoyuyla paylaşılmış olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...