Tgrt Haber
16 Haziran 2018 18:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yavru köpekle ilgili talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hayvan haklarıyla ilgili yeni yaptırımları içeren hükümet tasarısını yeni dönemde öncelikli olarak yürürlüğe koyacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yavru köpekle ilgili talimat
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sakarya’da meydana gelen ve hepimizi hüzne boğan hadisenin aydınlatılması için talimat verdim. 2004 yılında hayvanları korumaya yönelik ilk müstakil kanun olan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu çıkardık. Hayvan haklarıyla ilgili yeni yaptırımları içeren Hükumet Tasarısını da yeni dönemde öncelikli olarak yürürlüğe koyacağız. Bütün vatandaşlarımızı hayvanları koruma konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum." açıklamalarında bulundu.

OLAYLA İLGİLİ 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
 
Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpeğe ilişkin Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında bir kepçe operatörü gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun'dan açıklama yapılmıştı. Dursun açıklamasında "Olayın meydana geldiği yerde çalışma  yürüten kepçe operatörü İ.M. olayın şüphelisi olarak gözaltına alınmış olup,  soruşturmamız bütün yönleriyle ve titizlikle devam etmektedir" ifadelerine yer vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...