Tgrt Haber
04 May 2015 18:27

Erdoğan, ’Kürtçe şarkı yasaktı şimdi devlet Kürtçe kitap basıyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de ret ve inkar politikalarının kaldırıldığını belirterek, 'Kürtçe konuşma ve türkü söylemenin yasak olduğu günlerden devletin kurumlarının Kürtçe kitap bastığı döneme geldik' dedi.

Erdoğan, ’Kürtçe şarkı yasaktı şimdi devlet Kürtçe kitap basıyor’
cumhurbaşkanı erdoğan,mardin,

Mardin'de toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada vatandaşlara hitap etti. AK Parti'yi kurarken bölgedeki kanaat önderlileriyle bir araya geldiğini ve taleplerini sorduğunu aktaran Erdoğan, "'Siz şu Güneydoğu'dan olağanüstü hali kaldırın bize yeter' dediler ve bizim ilk işimiz bunu kaldırmak oldu" dedi. AK Parti öncesinde Kürtçe konuşma ve türkü söylemenin yasak olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı, başbakanlığı döneminde atılan adımlarla o günlerden devletin kurumlarının Kürtçe kitap bastığı günlere geldiklerini anlattı. Ret, inkar ve asimilasyon politikalarına son verildiğini belirten Cumhurbaşkanı, TRT Kurdi'nin 2009 yılından beri yayında olduğunu, cezaevlerinde annelerin evlatları ile Kürtçe konuşabildiğini, Diyanet İşleri Başkanlığının Kürtçe Kur'an mealini bastırdığını kaydetti. Türkiye'de yatırımlarda bile ayrımcılık yapıldığını vurgulayan Erdoğan, "Doğu ve Güneydoğu'ya yaptığımız yatırım 100 milyar doları buldu" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...