Tgrt Haber
28 Ocak 2018 11:55

Hükümet salı günü Meclis'i bilgilendirecek

Meclisin bu haftaki en önemli gündemini, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e gerçekleştirdiği "Zeytin Dalı Harekatı" oluşturacak. Milli Savunma Bakanı Canikli, harekat hakkında TBMM Genel Kurulunda milletvekillerini bilgilendirecek.

Hükümet salı günü Meclis'i bilgilendirecek
Canikli,

Bir haftalık aranın ardından yasama  çalışmalarına tekrar başlayacak Meclis'in bu haftaki en önemli gündemini,  Suriye/Afrin'e gerçekleştirilen "Zeytin Dalı Harekatı" oluşturacak.  Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin  Afrin'e gerçekleştirdiği "Zeytin Dalı Harekatı" hakkında, 30 Ocak Salı Günü TBMM  Genel Kurulunda milletvekillerini bilgilendirecek.


 AK Parti, CHP, HDP ile MHP siyasi parti grupları arasında uzlaşma  olması halinde, 31 Ocak Çarşamba ile 1 Şubat Perşembe günleri, TBMM Genel Kurulu  gündemi sırasında bekleyen, Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması  Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) Genel Kurulda görüşülmesi  bekleniyor.

KHK'ların görüşülmemesi halinde, bazı uluslararası anlaşma ve  sözleşmelerin onaylanmasına ilişkin tasarılar ele alınacak.  Dışişleri Komisyonunun 31 Ocak günü gerçekleştireceği toplantıda,  Dışişleri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bürokratları, KKTC ile  imzalanan enerji alanında işbirliğine ilişkin anlaşma kapsamında komisyon  üyelerine brifing verilecek.

 Komisyonda; Türkiye ile Gürcistan Arasında Yatırımların Karşılıklı  Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair  Kanun Tasarısı, Türkiye ile Moldova Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve  Korunmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun  Tasarısı, Türkiye ile Somali Arasında Elektrik Alanında İşbirliğine İlişkin  Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ile Türkiye ile  KKTC Arasında Enerji Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun  Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.  AK Parti, CHP, HDP ve MHP'nin grup toplantıları yapılacak. AK Parti  Grup toplantısında bu hafta milletvekillerine, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel  Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hitap edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...