Tgrt Haber
23 Mart 2018 16:00 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

İrmik helvası tarifi ve İrmik helvası nasıl yapılır? Sütlü irmik helvası tarifi burada

İrmik helvası tarifi ve İrmik helvası nasıl yapılır? Sütlü irmik helvası tarifi haberimizde mevcut. Yapılışı hızlı ve kolay olan irmik helvası Ev hanımlarının vazgeçilmez tatlısı olarak yer alır. İrmik helvası evinizde olan malzemelerle isteğe göre sütsüz veya sütlü yapılabilir. İşte irmik helvası tarifinin en kolay yolu haberimizde mevcut....

İrmik helvası tarifi ve İrmik helvası nasıl yapılır? Sütlü irmik helvası tarifi burada
İrmik helvası tarifi,,İrmik helvası nasıl yapılır,

İrmik helvası tarifi ve İrmik helvası nasıl yapılır? Sütlü irmik helvası tarifi haberimizde mevcut. Yapılışı hızlı ve kolay olan irmik helvası Ev hanımlarının vazgeçilmez tatlısı olarak yer alır.  İrmik helvası evinizde olan malzemelerle isteğe göre sütsüz veya sütlü yapılabilir. İşte irmik helvası tarifinin en kolay yolu haberimizde mevcut....

İrmik helvası tarifi ve İrmik helvası nasıl yapılır? Sütlü irmik helvası tarifi burada

İRMİK HELVASI TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Sütlü İrmik Helvası Malzemeleri

  •     2 Su bardağı irmik
  •     2 Su bardağı şeker
  •     2 Su bardağı su
  •     2 Su bardağı süt
  •     100 Gr tereyağ(3 dolu yemek kaşığı)
  •     Yarım çay bardağı sıvıyağ
  •     2 Yemek kaşığı fıstık
  •     1 Çay kaşığı tarçın

İrmik helvası tarifi ve İrmik helvası nasıl yapılır? Sütlü irmik helvası tarifi burada
Kolay İrmik Helvası Yapımı

  1.     Öncelikle şerbeti için gerekli olan 2 su bardağı suyu ,2 su bardağı sütü, ve 2 su bardağı şekeri derin bir tencereye  alın ve orta ateşte şekeri eriyene kadar ısıtın ama kaynatmayın. Sadece sıcak olsun  ve şekeri erisin yeterli.
  2.     Şekeri eridiğinde ocaktan alın ve bir kenarda beklesin.
  3.     Bu sırada tencerede tereyağını eritin ve sıvı yağını da ilave edin ve yağı ısınınca fıstıklarını atın ve birkaç dakika yağda çevirin.
  4.     Sonra irmiğinde ilave edin ve sürekli karıştırarak irmikleri kavurun.
  5.     İrmikler hafif kahverengileşene kadar kavurun.
  6.     Kahverengileşmeye başladığında  şerbetini dikkatlice dökün, dikkat edin elinize sıçrayabilir. Bu sırada ocağın altını iyice kısın.
  7.     Tarçını da serpin ve karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  8.     Suyunu hemen çektiği için ,sık sık kontrol edin.
  9.     Suyunu çekince ocağı kapatın ve kapağını açıp üzerine temiz bir havlu kapatın ve tekrar kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
  10.     15 dakika sonra kapağını ve havlusunu kaldırıp kontrol edin. Damak tadınıza göre sıcak veya ılık servis edebilirsiniz.

İrmik helvası tarifi ve İrmik helvası nasıl yapılır? Sütlü irmik helvası tarifi burada
İrmik yavaş yavaş ,sürekli karıştırılarak, kısıl ateşte,rengi kahverengileşmeye başlayana kadar kavrulmalı ve şerbeti dökülürken çok dikkatli olun, buharından eliniz yanabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...