Tgrt Haber
23 May 2017 11:45

'Manchester'daki terör saldırısını şiddetle kınıyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Üniversitesi mezuniyet töreninde konuştu. Erdoğan, 'İngiltere'nin Manchester şehrindeki terör saldırısını şiddetle kınıyorum. İngiltere devletinin ve İngiliz halkının acısını paylaşıyoruz.' dedi.

'Manchester'daki terör saldırısını şiddetle kınıyorum'
erdoğan,canlı,istanbul üniveristesi,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde açıklamalarda bulundu. İngiltere'de meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütleriyle mücadelede İngiltere'nin yanındayız" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Türkiye, sahip olduğu en büyük gücü genç ve yetişmiş insan kaynağı olan bir ülkedir. Bunun için her alanda gençlerimizin enerjisine, azmine, birikimine, gayretine ihtiyacımız var. Başarının yolu, düzenli ve bilinçli çalışmaktan geçiyor. Hasdal'da 1100 dönüm bir araziyi tamamıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine veriyoruz. Tüm bölümler bir arada olacak. Adeta bizim şehir hastaneleri projesinin farklı bir türünü orada uygulamaya koyacağız. Yeni dönemde Çapa sadece poliklinik olarak hizmet verecek. Zira bizim artık ciddi sayıda doktora ve sağlık elemanlarına ihtiyacımız var. 

TÜRKİYE OLARAK İNGİLTERE HALKININ ACISINI PAYLAŞIYORUZ

Sözlerimin başında ifade etmem lazım. Malum dün gece yarısı İngiltere'de meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığımı ifade etmek isterim. Türkiye olarak İngiltere devletinin ve halkının acısını paylaşıyoruz. Sağlık son 14 yılda en büyük dönüşümün hayata geçtiği alanların başında geliyor. Eski Türkiye'de sağlık sektörü vatandaşın omzuna yeni sorunlar yüklüyordu. Rektörlerimize bir toplantıda söyledim: Devlet hastanelerinde doktorlarımız var. Ama bu doktorlarımızın kariyer yapma şansı yok. Ne için bunun önünü açmıyoruz dedim. YÖK başkanımız yanımızdaydı. Devlet hastanelerindeki doktorlarda doçent ve profesör olabilsin. Olur dediler. Hamdolsun bu süreç başlatıldı. Bunun yanında sağlıkta çok büyük bir alt yapı yatırımı başlattık.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...