Tgrt Haber
21 May 2018 23:28

Netanyahu'dan ABD'ye 'İran desteği'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin İran'a karşı izlediği politikanın doğru olduğu iddiasında bulundu.

Netanyahu'dan ABD'ye 'İran desteği'
netanyahu,,abd,,iran,

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun İran'a ilişkin açıklamalarının  ardından Netanyahu da yazılı açıklama yayımladı.

Netyanyahu, Tahran'ın Ortadoğuda saldırganlık ve yayılmanın zirvesinde  olduğunu vurgulayarak, Washington'ın doğru bir siyaset izlediğini belirtti.

İsrail istihbarat servisi Mossad'ın ocak ayında İran'ın nükleer  çalışmalarıyla ilgili kaçırdığı iddia edilen belgelere işaret eden Netanyahu,  şunları kaydetti:

"İran bizim ortaya çıkardığımız gibi çeşitli yollarla nükleer silah  elde etmeye çalışıyor. İran'ın; uranyum üretimini sonlandırması, İran'a sert  yaptırımlar uygulamak ve Suriye'den çıkmasını talep etmek. Bunların bölgede  barışı sağlayabilecek tek doğru politika olduğuna inanıyoruz."

Netanyahu İran'ın saldırgan olduğunu kaydederek, tüm dünya ülkelerini  ABD politikası gereğince çalışmaya çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ABD'nin İran'dan taleplerini içeren 12  maddelik bir liste açıklamış, İran'a karşı "eşi benzeri görülmemiş finansal  baskı" ve "tarihteki en güçlü yaptırımların" uygulanacağını belirtmişti.

Pompeo, Tahran yönetiminin rotasını değiştirmemesi durumunda İran'ın  ekonomisini canlı tutmak için savaş vereceğini söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs'ta, ülkesinin P5 1 ülkeleri ile İran  arasında yapılan nükleer anlaşmadan çekilerek, Tahran yönetimine ağır yaptırımlar  getireceğini duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...