Tgrt Haber
22 Ekim 2016 16:43

Türkiye'den Kuzey Kore'ye sert tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerine kınama geldi.

Türkiye'den Kuzey Kore'ye sert tepki
türkiye, kuzey kore,

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kore Demokratik Halk  Cumhuriyeti’nin (KDHC) 15 Ekim ve 20 Ekim 2016 tarihlerinde peş peşe  gerçekleştirmiş olduğu balistik füze fırlatmalarının kınandığı belirtildi. Açıklamada, "KDHC’ye balistik füze fırlatmaları ve kitle imha silahlarıyla  ilintili faaliyetlerini durdurması ve ilgili Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik  Konseyi kararları çerçevesindeki uluslararası yükümlülükleri doğrultusunda  hareket etmesi için çağrıda bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Kuzey Kore’nin uluslararası yükümlülüklerinin açık bir  ihlali olan bu denemelerin, bölgesel ve uluslararası barış, istikrar ve güvenliğe  zarar verdiği kaydedildi.

Kuzey Kore, 15 ve 20 Ekim'de orta menzilli füze denemesinde  bulunmuştu. Her iki denemenin de başarısız olduğu belirlenmişti.

BM, nükleer silah geliştirme programına sahip Pyongyang yönetimine  balistik füze teknolojisi kullanmayı yasaklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...