Tgrt Haber
21 Aralık 2017 05:52

Diş Teli Kullananlar İçin Ağız Bakım Önerileri

Diş bakımına normal kişilerden iki kat daha fazla dikkat etmesi gereken diş teli kullanan hastalar, ağız ve diş bakımını ihmal etmeden süreci tamamlamaları gerekmektedir.

Diş Teli Kullananlar İçin Ağız Bakım Önerileri
diş temizliği,

Diş bakımına normal kişilerden iki kat daha fazla dikkat etmesi gereken diş teli kullanan hastalar, ağız ve diş bakımını ihmal etmeden süreci tamamlamaları gerekmektedir. Aksi halde tedavinin tam olarak sağlıklı olacağını söylemek, mümkün değildir. Bunun en önemli nedeniyse, diş telleri etrafına birikecek yemek artıklarının diş çürümelerine ya da diş sararmalarına neden olmasıdır. Çarpık dişlerin düzeltilmesi, çene yapısındaki anormalliklerin giderilmesi, diş aralarında anormal derecede boşlukların görülmesi gibi sorunlarda en etkin tedavi yöntemi olan Ortodonti tedavisi, dişlerin sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. Ancak Ortodonti tedavisi süreci boyunca, diş ve ağız bakımına, normal zamandan çok daha fazla dikkat edilmesi ayrı bir önem taşımaktadır. Bu sebeple diş teli kullananlara ağız bakım önerileri altında verdiğimiz tavsiyelere dikkat etmek, tedavi sürecinin daha verimli sonuçlanmasına yardımcı olacaktır.

Diş Fırçası Seçimi ve Kullanımı

Ortodonti tedavisi gören kişiler, diş fırçası seçimini doktor tavsiyesi üzerine yapmalıdır. Diş hekiminizin uygun göreceği sertlik ve nitelikteki diş fırçaları genellikle yumuşak yapıdaki fırçalar olsa da, bu konuda diş hekimi tavsiyesi almanız daha yararlı olacaktır. Diş fırçasının kullanımında ise, dikkatli olunması önem taşımaktadır. Aşırı basınç uygulayarak hızlı hareketlerle yapılacak bir fırçalama, tellere ve braketlere zarar verebilmektedir. Şarjlı yani elektrikli diş fırçaları da, bu tip tedavi gören bireylere önerilmeyen fırçalar arasında yer almaktadır. Braketlerin kaymaması ve diş tellerinin zarar görerek düşmemesi için, diş fırçalarken daha hassas olunması gerekmektedir. Normal zamanda dişlerin günde en az 2 ve hatta 3 kez fırçalanması gerekirken, tedavi sürecinde bir şeyler yediğinizde dişleri kısa ve azda olsa fırçalayarak braket ve teller arasında yemek kalıntısı bırakılmamalıdır. Zaten yasak olan asitli içecek ve yiyecekler tüketildiğinde de, yine dişlerin hafif bir şekilde fırçalanması gerekmektedir. Diş temizliği konusunda, diş iplerinden de yardım alabilirsiniz. Özellikle diş aralarının temizlenmesinde, diş ipi tercihi daha sağlıklı olacaktır.

Diş Telini Temizlemek İçin, Hangi Ürünler Tercih Edilmelidir?

Braketlerin temizliği için uygun olarak üretilmiş diş ipleri ve diş fırçaları, braket temizliği için daha verimli olmaktadır. Diş macunu seçimi olarak fluorid içerikli macunlar önerilse de, en iyi seçimi diş hekiminizin tavsiyesiyle yapacağınızı unutmayın. Kullanılan ağız bakım sularının da diş hekiminizin tavsiyesini de dikkate alarak, yine fluorid içerikli olmasına dikkat edin. Diş iplerinin günde ya da iki günde bir kez kullanımı, temizlik bakımından yeterli olurken, ekstra olarak uygun diş macunuyla birlikte dişlerin fırçalanması gerektiği unutulmamalıdır.

Tedavi Görenler Diş İpini Nasıl Kullanmalıdır?

Diş temizliği konusunda etkin olarak kullanılan ürünlerin başında gelen diş ipleri, doğru kullanıldığında ağız ve diş sağlığı bakımından oldukça faydalı ürünler arasında yer almaktadır. Diş teli kullanan kişilerde kullanım açısından biraz daha zorluklar yaşansa da, tellere ve braketlere zarar vermemek adına doktorunuzdan nasıl kullanılacağı hakkında bilgi almanız daha yararlı olacaktır. Her ne kadar biliyor olsanız da, tedavide kullanılan teller ve diğer unsurlar nedeniyle kullanım şekli biraz daha değişik olmaktadır. İpin kullanım şekli kadar, özelliği de bu hassas süreçte önemlidir. Mumlu diş iplerini tercih etmek, bu süreçte diş ipi kullanımını kolaylaştıracaktır.

Diş Arayüz Fırçası Kullanın

Diş telleri sebebiyle normal diş fırçasının ulaşamadığı yerlere ulaşmak ve tellerin ve braketlerin arasını ve etrafını temizlemek için, diş arayüz fırçaları fazlasıyla işinize yarayacaktır. İnce ve esnek yapısı sayesinde tellerle dişin arasına daha rahat girerek, arada bulunan kalıntıların daha iyi temizlenmesi için kullanacağınız arayüz fırçaları, özellikle tedaviniz bitene kadar ihmal etmeden kullanabileceğiniz ürünler arasındadır. Kaynak: https://mehmetemreyilmaz.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...