Tgrt Haber
07 Haziran 2021 23:26

Ergin Ataman: Anadolu Efes’te hedefler bitmez

ING Basketbol Süper Ligi final serisinde Fenerbahçe Beko’yu 3-0 yenen Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ataman, "Anadolu Efes'te hedefler bitmez" dedi.

Ergin Ataman: Anadolu Efes’te hedefler bitmez
Ergin Ataman,Anadolu Efes,Fenerbahçe Beko,Şampiyonluk

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, ligde Fenerbahçe gibi ciddi bir takımı geçerek şampiyon olduklarını belirtti. Ataman, “Anadolu Efes’te hedefler bitmez. Avrupa basketbolunun en önemli kulübü” dedi. Oyunculara şampiyonluklardan sonra transfer tekliflerini geleceğini belirten Ataman, “Bunun Türkiye’ye vermiş olduğu gururun da farkında. Biz hemen yarından itibariyle toplanacağız" dedi.

TÜM ÜLKEYE GURUR VERDİLER

Oyuncularınla gurur duyduğunu söyleyen Ataman, "Onlarla ne kadar gurur duysam azdır. Çünkü müthiş bir sezon geçirdiler. Öncelikle Türkiye’ye çok büyük bir kupa armağan ettiler. Bundan 8 gün önce Euroleague şampiyonluğu kupasını armağan ettiler. Tüm ülkeye gurur verdiler. Döner dönmez hemen final serisi başladı. Çok ciddi bir rakibimiz vardı, Fenerbahçe. O kupayı kazanmanın vermiş olduğu özgüvenle her ne kadar mental olarak yorgun olsak da 6-7 günde seriyi bitirmeyi başardık. Çok farklı skorlarla kazandık. 

HERKES MÜTHİŞ MÜCADELE ETTİ

37 maçta sadece Afyon’da kaybettiklerini ve Anadolu Efes’i yenen tek takımı da kutladığını ifade eden Ataman, “Play-offları namağlup bitirdik. Final serisinde çok güçlü Fenerbahçe ile oynadık. Çok net skorlarla kazandık. Bu akşam Larkin’i kullanamadık. Önemli bir sakatlık geçirdik, bel sakatlığı. 1 dakika oynayabildi. Herkes müthiş mücadele etti" diye konuştu.

ANADOLU EFES’TE HEDEFLER BİTMEZ

Bundan sonraki hedeflerden bahseden deneyimli başantrenör, "Anadolu Efes’te hedefler bitmez. Avrupa basketbolunun en önemli kulübü. Barcelona, Real Madrid belki isim olarak ama son 3 yılda en çok maç kazanan takım Euroleague’de. Türkiye’de son 2 sezonun şampiyonu. Geçen sezon da zaten sadece tek mağlubiyetle şampiyonluğa giderken hem Türkiye’de hem Euroleague’de pandemi nedeniyle olmamıştı. Bu sezon onun biraz vermiş olduğu hırsla hem Türkiye’de hem Euroleague çok net bir şekilde şampiyon olduk. Şimdi hedef bu takımı koruyabilmek. Ben konuda ümitliyim” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...