Tgrt Haber
01 Aralık 2021 10:04 - Güncelleme : 18 Şubat 2022 15:41

Mehmet Öz kimdir, kaç yaşında? Prof. Doktor Mehmet Öz, ABD Senatosuna aday oluyor!

"Mehmet Öz nereli, kaç yaşında, ne doktoru? Mehmet Öz kimdir, nerede yaşıyor?" soruları gündemde yer almaya devam ediyor. Prof. Dr. Mehmet Öz, Pensilvanya eyaletinden Senato'ya girebilmek için Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump'ın partisi olan Cumhuriyetçi Parti'den aday olduğunu açıklayan Mehmet Öz'ün hayatı araştırılmaya başladı. İşte, detaylar...

Mehmet Öz kimdir, kaç yaşında? Prof. Doktor Mehmet Öz, ABD Senatosuna aday oluyor!
mehmet öz,prof dr mehmet öz,abd,seçim,adaylık

Profesör Doktor Mehmet Öz'ün hayatı, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu için aday olacağını açıklaması ile birlikte araştırılmaya başladı. ABD’de yaşayan kalp cerrahı ve televizyon programı sunucusu Mehmet Öz, "Amerika’nın Washington’daki sorunlarını çözmek için muhafazakar bir Cumhuriyetçiye ihtiyacı var" diyerek adaylık sebebinin altını çizdi. İşte, Profesör Doktor Mehmet Öz'ün çalışmaları ve hayatı...

MEHMET ÖZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

11 Haziran 1960'da babasının görev yaptığı Cleveland'da doğan Mehmet Öz, Harvard Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Kliniksel uzmanlık alanları minimal invasif kalp cerrahisi, kalp cerrahisi, kalp kapakçığı ve aort cerrahisi, yetişkin kalp nakli, mekanik kalp yardımcılığı ve koroner baypastır. Mehmet Öz, minimal invasif kalp cerrahisi, tamamlayıcı ilaç, kalp bakımı sonuç analizi ve kalp değişimi ile ilgili araştırmalarda bulunmuştur ve Columbia Üniversitesi’nde başkan yardımcısı ve cerrahi profesörüdür. Hala, New York Presbyterian Hastanesi’nde Kalp ve Damar Enstitüsü ve Tamamlayıcı İlaç Programını yönetmektedir. Lisa Öz ile evlilik yapan Mehmet Öz'ün; Daphne Nur, Anabella Sezen, Zoe Yasemin ve Oliver Mustafa adında dört çocuğu dünyaya gelmiştir. Mehmet Öz, hala Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi Kardiyoloji Direktörlüğü'nün yanı sıra Columbia Üniversitesi Doktorlar ve Cerrahlar Fakültesi'nde, cerrah olarak mesleğini devam ettirmektedir. "Ülkemizin hastalıklarını iyileştirmek için adım atan dünya çapında bir cerrah, savaşçı ve sağlık savunucusuyum" diyen Öz, kendisini bu şekilde tanımlamaktadır.

Mehmet Öz kimdir, kaç yaşında? Prof. Doktor Mehmet Öz, ABD Senatosuna aday oluyor!

MEHMET ÖZ'ÜN ALDIĞI ÖDÜLLER

Mehmer Öz, başarılarıyla adından sık sık söz ettirmiştir. Ekonomi dergisi Forbes, 2011 yılının en etkili 3. kişisi, Hippocrates Magazin Dergisi tarafından "Yılın Doktoru", Healthy Living Magazine Dergisi tarafından "Milenyum’un İyileştiricisi", New York Magazin Dergisi tarafından "Yılın En İyi Doktoru", World Economic Forum tarafından "Yarının Küresel Lideri" seçilen Öz, ayrıca 1996 yılında "Yılın Türk-Amerikalısı" seçilmiştir. Adı "Castle Connolly Almanağı"na da geçen Mehmet Öz, kendi alanıyla ilgili de birçok ödülün de sahibidir.

Prof. Dr. Mehmet Öz'ün "For Healing from the Heart" kitabına da, "Books for a Better America Award" ödülü verilmiştir. Robert E. Gross Araştırma Bursuna hak kazanan ve "American Society of Laser Medicine and Surgery" Araştırma Ödülü'nün de sahibi olan Mehmet Öz, Columbia Üniversite Doktorlar ve Cerrahlar Fakültesi’nin "Bleake More Research Ödülü"'nü de almıştır. Birçok profesyonel dernek ve kuruluşa üye olan Mehmet Öz, American Board of Thoracic Surgery (2004) ve American Board of Surgery (1992)'nin Yönetim Kurulu'nda yer almaktadır. "People" dergisine verdiği bir röportajda bağırsağında bir kitleye rastlandığından söz edilen Mehmet Öz'ün bu hastalığı, basit bir operasyonla tedavi edilmiştir.

MEHMET ÖZ'ÜN ÇALIŞMALARI

  • "Dr. Öz'e Sorun" The Oprah Winfrey Show
  • "Hayat Çizgisi" Discovery Health
  • "Dr. Öz'le İkinci Bir Görüş" Discovery Health
  • "Live Transplant" Discovery Health
  • "National Body Challenge" Discovery Health
  • "Siz: Diyettesiniz" Discovery Health
  • "Daily Rounds" Discovery Health
  • "Yiyecekler Hakkındaki Gerçek" Discovery Health

Mehmet Öz kimdir, kaç yaşında? Prof. Doktor Mehmet Öz, ABD Senatosuna aday oluyor!

PROFESÖR DOKTOR MEHMET ÖZ'ÜN AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ SENATO ADAYLIĞINA DAİR...

Prof. Dr. Mehmet Öz, Pensilvanya eyaletinden Senato'ya girebilmek için Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump'ın partisi olan Cumhuriyetçi Parti'den aday olduğunu açıklaması üzerine bazı açıklamalarda bulundu:

"Kovid-19 salgınında Washington’un yanlış stratejileri nedeniyle çok fazla hayat ve aşı kaybedildi. Hiçbir koruma sağlayamadan özgürlüğümüzü ve yaşam enerjimizi aldılar. Pensilvanya’nın, ABD’yi önde tutan muhafazakar bir Cumhuriyetçi’ye ihtiyacı olduğunu" ifade etmiştir. Bu şekilde Senato adaylığını doğrulayan Öz, uzun süredir ABD’nin New Jersey kentinde ikamet etmektedir.

Trump’ın başkanlık döneminde Oval Ofis’teki doktoru olarak da bilinen Öz, Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyinde de yer almıştır. 61 yaşındaki Prof. Dr. Öz, eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından onaylanan mevcut adayın yarıştan çekilmesiyle Pensilvanya eyaletinden seçim yarışına gireceğini doğrulamıştır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sevcan 3 Haziran 2023 14:03

Hocam mrb sizinle iletişime geçmek istiyorum bu mumkunmu

Sonraki Haber Yükleniyor...