Tgrt Haber
20 Şubat 2024 16:56 - Güncelleme : 20 Şubat 2024 16:59

Milli halterci Fatmagül Çevik'ten 2 madalya

Avrupa Halter Şampiyonası'nda silkmede 131 kilo kaldıran Fatmagül Çevik, toplamda da 238 kiloyla 2 bronz madalya kazandı. Milli halterciler, 10'ar erkek ve kadın 20 sporcuyla katıldıkları şampiyonayı 5'i altın, 8 gümüş, 11 bronz olmak üzere toplam 24 madalya ile tamamladı.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Anadolu Ajansı
Milli halterci Fatmagül Çevik'ten 2 madalya
,Avrupa Halter Şampiyonası,Bulgaristan,,,,Fatmagül Cevik

Başkent Sofya'da gerçekleştirilen şampiyonanın dokuzuncu ve son gününde Fatmagül Çevik, madalya mücadelesine çıktı.

Silkmede 131 kilo kaldırarak Avrupa üçüncülüğü elde eden milli sporcu, toplamda da 238 kiloya ulaştı ve ikinci bronz madalyasını kazandı.

Şampiyonada silkmede 151 kiloluk kaldırışıyla altın madalya kazanan Büyük Britanyalı Emily Campbell, toplamda da 263 kiloyla Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Silkmede 140 kiloluk kaldırışıyla gümüş madalyanın sahibi olan Gürcü halterci Anastasiia Hotfrid, toplamda da 257 kiloyla yine ikinci oldu.

MİLLİ HALTERCİLERDEN TOPLAMDA 24 MADALYA

Milli halterciler, 10'ar erkek ve kadın 20 sporcuyla katıldıkları Avrupa Halter Şampiyonası'nı 5'i altın, 8 gümüş, 11 bronz olmak üzere toplam 24 madalyayla tamamladı.

Avrupa Halter Şampiyonası bugünkü müsabakalarla sona erdi.

Milli halterci Fatmagül Çevik'ten 2 madalya - 1. Resim

FATMAGÜL ÇEVİK: "BURANIN ANLAMI ÇOK BÜYÜK"

Fatmagül Çevik, madalya töreninin ardından duyguların AA muhabirine anlattı.

Büyükler Avrupa Şampiyonası'na ilk kez katıldığını ve şampiyonanın en genç iki Türk kadın sporcusundan birisi olarak, 2 bronz madalyayla Türkiye'ye dönecek olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Fatmagül, "Buranın anlamı gerçekten çok büyük, çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Benim antrenörüm de Sofya'da madalyasını almıştı o yüzden Sofya'nın anlamı benim için çok büyük. Burada annem için savaştım, madalyalarımı anneme armağan ediyorum. Aylardır özlemle, aylardır ailemden uzakta buraya kadar geldim." diye konuştu.

"BU MADALYALAR TÜRK MİLLETİNİNDİR"

Kürsüde Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü'den madalyalarını almanın da ayrıca sevindirici olduğunu belirten Fatmagül, "Çok gururluyum, bu madalyalar Türk milletinindir. Büyükler Avrupa Şampiyonası'na ilk kez katıldım, ilk madalyalarımı da çok şükür kazandım. Önümüzde gençler dünya ve Avrupa şampiyonası var, bu şampiyonalara katılıp şampiyon olmak ve bayrağımızı en güzel şekilde dalgalandırmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Paris 2024 Olimpiyatları'na kota almasının çok zor olduğunu aktaran Fatmagül, olimpiyat hedefi için de "İnşallah 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda beni görürsünüz ve inşallah olimpiyat madalyasını da orada kazanırım. İnşallah Amerika'da bekle bizi olimpiyat.. Herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Milli halterci Fatmagül Çevik'ten 2 madalya - 2. Resim

BAKAN BAK'TAN MİLLİ HALTERCİLERE TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Avrupa Halter Şampiyonası'nda madalya kazanan milli haltercileri kutladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Bakan Bak, Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda kadınlar +87 kilo silkme ve toplamda 2 bronz madalya kazanan Fatmagül Çevik ile kadınlar 87 kilo silkmede kürsünün üçüncü basamağında yer alan Büşra Çan’ı yayımladığı mesajla tebrik etti.

Bakan Bak, tebrik mesajında,  "Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda kadınlar +87 kiloda silkme ve toplamda 2 bronz madalya kazanan Fatmagül Çevik ile kadınlar 87 kilo silkmede bronz madalyanın sahibi olan Büşra Çan’ı kutluyorum. 10'ar erkek ve kadın 20 sporcuyla katıldığımız Avrupa Halter Şampiyonası'nı 5'i altın, 8’i gümüş, 11’i bronz olmak üzere toplam 24 madalyayla tamamlayan milli haltercilerimizin başarılarında emeği olanlara teşekkür ediyorum. Milli sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...