Tgrt Haber
23 Şubat 2022 16:28 - Güncelleme : 23 Şubat 2022 16:51

Rusya-Ukrayna krizinde tansiyon iyice yükseliyor! ABD Apache ve F-35 gönderecek

Rusya-Ukrayna burun burunayken ABD'den tansiyonu yükseltecek hamle geldi. ABD, NATO'nun doğu kanadındaki çeşitli bölgelere Almanya'da konuşlanmış olan 8 adet F-35 avcı uçağının gönderilmesine karar verdi.

Rusya-Ukrayna krizinde tansiyon iyice yükseliyor! ABD Apache ve F-35 gönderecek

Rusya Ukrayna krizi ile ilgili olumsuz gelişmeler yaşanmaya devam ederken, ABD ve Batılı devletler olası bir Rusya Ukrayna savaşı üzerinde planlarını sürdürüyor. Vladimir Putin'in sözde bağımsız Donetsk ve Luhansk'ı tanımasının ardından ABD başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi yaptırım kararına gitti.

ABD, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı güçlerin kontrolündeki bölgeleri tanımasına tepki olarak NATO'nun doğu kanadındaki ülkelere asker ve teçhizat gönderme kararı aldı.

Bu kapsamda ABD tarafından, Yunanistan'da konuşlanmış olan 12 adet A/64 Apache savaş helikopterinin Polonya'ya gönderileceği bildirilirken, Almanya'daki 20 adet A-64 Apache helikopterinin ise Baltık ülkelerine gönderilmesini onayladı.

8 ADET F-35 UÇAĞI

Star'ın haberine göre İtalya'daki 800 askerini de Litvanya, Letonya ve Estonya'ya yollayacak olan ABD, NATO'nun doğu kanadındaki "çeşitli operasyonel noktalara" ise Almanya'da konuşlanmış olan 8 adet F-35 avcı uçağının gönderilmesine karar verdi.

Rusya-Ukrayna krizinde tansiyon iyice yükseliyor! ABD Apache ve F-35 gönderecek

BİDEN AÇIKLAMIŞTI

ABD Başkanı Joe Biden ayrıca dün yaptığı açıklamada, müttefikleriyle birlikte NATO topraklarının her karışını savunacaklarına, İttifak içinde verdikleri taahhütlere bağlı kalacaklarına dair açık bir sinyal göndermek istediklerini belirtmiş,

Avrupa'nın diğer bölgelerinden NATO'nun doğu kanadına asker ve teçhizat sevkiyatında bulunacaklarını söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...