Tgrt Haber
29 Mart 2024 10:54 - Güncelleme : 29 Mart 2024 11:15

ABD ordusunda belirsizlik sürüyor: Henüz bir kararımız yok

Pentagon'dan ABD güçlerinin Nijer'den ayrılıp ayrılmayacağına yönelik yeni bir açıklama geldi. Pentagon, çekilmeye ilişkin henüz bir kararlarının olmadığını aktardı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD ordusunda belirsizlik sürüyor: Henüz bir kararımız yok

 ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) ABD güçlerinin Nijer'deki son durumuna ilişkin açıklama yapıldı. Gazetecilerin ABD ordusunun Nijer'deki geleceğine ilişkin soruya Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, "Bu aşamada ABD güçlerinin ayrılmasına ilişkin herhangi bir karar alınmamıştır" ifadeleriyle cevap verdi.

Nijer'in ABD'nin askerlerinin ülkeden çıkarmak için bir plan sunacağına ilişkin soru üzerine ise yorum yapmayacağını söyleyen Ryder, "Bildiğim kadarıyla şu anda devam etmekte olan müzakereler var" dedi.

ABD ordusunda belirsizlik sürüyor: Henüz bir kararımız yok - 1. Resim

NİJER ANLAŞMANIN YÜRÜRLÜKTEN KALKMASINI İSTİYOR

Nijer yetkilileri tarafından 17 Mart'ta yapılan açıklamada, ABD Savunma Bakanlığına bağlı askeri ve sivil personelin ülkede görev yapmasına izin veren askeri anlaşmanın derhal yürürlükten kaldırıldığı belirtilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...