Tgrt Haber
28 Mart 2024 15:28 - Güncelleme : 28 Mart 2024 15:29

Netanyahu'dan geri vites! ABD'ye heyet gönderecek

Beyaz Saray, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Refah'a yönelik olası kara saldırılarını görüşmek üzere Washington'a heyet göndermeyi kabul ettiğini bildirdi.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
Netanyahu'dan geri vites! ABD'ye heyet gönderecek

ABD Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Jean-Pierre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinin heyet ziyaretini tekrardan planlamayı kabul ettiğini ve ABD ile İsrail'in yeni tarih belirlemek üzere görüşmelere başladığını ifade etti.

Refah'a yönelik olası kara saldırılarını görüşmek üzere toplantının yeninden planlanacağını belirten Jean-Pierre, "Refah operasyonları hakkında konuşmak üzere burada toplantı düzenlenmesi konusunda bir anlaşma yapıldığı gerçeğini unutmamalıyız." dedi.

Netanyahu'dan geri vites! ABD'ye heyet gönderecek - 1. Resim

NETANYAHU VAZGEÇMİŞTİ

BM Güvenlik Konseyi, 25 Mart'ta Gazze'de Ramazan ayında kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese yönelik acil bir çağrıyı içeren karar tasarısını kabul etmişti.

ABD'nin tasarıyı veto etmemesi nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah'a olası kara saldırısını görüşmek için Washington'da yapılması planlanan toplantıya İsrail heyetini göndermekten vazgeçmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...