Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 00:54

ABD'li general McKenzie Kabil'deki büyük tehlikeye dikkat çekti

Afganistan'ın başkenti Kabil'de peş peşe bombalı saldırı düzenlendi. DEAŞ'ın üstlendiği saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtilirken, 12 ABD askerinin de saldırıda yaşamını yitirdiği açıklandı. Kabil'deki kanlı saldırılarla ilgili konuşan ABD'li General McKenzie, tahliyelerin sürdüğü sırada meydana gelen patlama konusunda büyük bir tehlikeye dikkat çekti.

ABD'li general McKenzie Kabil'deki büyük tehlikeye dikkat çekti
abd,general,kabil,saldırı,afganistan

Taliban'ın hakimiyeti ele geçirdiği Afganistan'daki kaos sürüyor. NATO ülkeleri bölgedeki askeri ve sivil unsurlarını tahliye etmeyi sürdürürken, başkent Kabil'de bugün peş peşe patlamalar meydana geldi. Patlamalar nedeniyle 60'tan fazla kişinin öldüğü, 140'tan fazla kişinin de yaralandığı belirtilirken, kanlı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. 

DEAŞ'ın gerçekleştirdiği saldırı nedeniyle 12 ABD askerinin hayatını kaybettiği bildirilirken, bu bilgi ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Kenneth F. McKenzie tarafından da doğrulandı. Pentagon'da düzenlenen basın toplantısında konuşan General McKenzie, teröristlerin asıl hedeflerine dikkat çekerek önemli mesajlar verdi.

12 ABD ASKERİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Pentagon Sözcüsü John Kirby'nin ABD Savunma Bakanlığı'ndaki toplantısına uzaktan bağlanan General McKenzie, yaşamını yitiren ABD askerlerinin sayısının 12’ye yükseldiğini, bunlardan 11'inin deniz piyadesi, 1’inin de donanma doktoru olduğunu, çok sayıda ABD askerinin de yaralandığını doğruladı.

McKenzie, Afganistan'dan tahliyelerin devam edeceğini ifade ederek, 5 bin kişinin Kabil Havalimanı'nda beklediğini aktarırken, Afganistan'da 1000 kadar ABD vatandaşı kaldığını tahmin ettiklerini belirtti.

ABD'li general McKenzie Kabil'deki büyük tehlikeye dikkat çekti

Sorumluların peşine düşeceklerini ifade eden Kenneth McKenzie, Kabil Havalimanı'na yönelik "ciddi tehdit" olduğunu belirtirken, Kabil'de şu sıralar bombalı araç tehdidi bulunduğuna dair bilgi paylaşımında bulundu.

"ÖNEMLİ OLAN CANLI BOMBANIN UÇAĞA BİNMEMESİ"

General McKenzie, gazetecilerin bombalı saldırının nasıl gerçekleştiğiyle ilgili sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Öncelikle soruşturma devam ediyor, hangi şartlarda olduğunu çözmek için. Kapının yanındaki insanları kontrol etmemiz lazım ve bu yüzden yakınlaşmak zorundayız insanlara. İnsanlar havalimanına girecekleri zaman Amerikan askerlerinin elle arama yapması gerekiyor. Önemli olan üzerinde bomba olan birinin uçağa binmemesi. Bu çok büyük can kaybına yol açar. Amerikalılar risk altında olmak zorunda. Başka türlü yapma şansımız yok çünkü."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...