Tgrt Haber
02 Ocak 2015 15:18

Almanya'da ırkçı saldırı

Pforzheim kentinde Türk vatandaşı İbrahim Kural aşırı sağcıların saldırısına uğradı. Koluna bıçak darbesi alan Kural'ın hastanede tedavisi sürüyor.

Almanya'da ırkçı saldırı
almanya, ırkçı saldırı,

Almanya’nın güneybatısındaki Pforzheim kentinde bir Türk vatandaşı, yılbaşı gecesinde aşırı sağcı olduğu belirtilen bir grubun bıçaklı saldırısına uğrayarak, hastaneye kaldırıldı.  "Alaturka" dönercisinin sahibi olan İbrahim Kural isimli Türk vatandaşı olayda kolundan yaralandı.
Türkiye'nin Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen'in olayla ilgili emniyet makamlarından bilgi talep ettiği ve İbrahim Kural ile ailesini bugün hastanede ziyaret edeceği öğrenildi.
Karlsruhe polisi yaptığı açıklamada, saldırganların iki kardeş olduklarını ve üzerlerinde bıçak ile gaz tabancası bulunduğunu bildirdi. Polis, iki kardeşin serbest bırakıldığını ve haklarında adam yaralama suçlamasından soruşturma açıldığını belirtti. Olayla ilgisi olan üçüncü kişinin ise izini kaybettirdiği kaydedildi.
Hastanede tedavisi süren ve sağlık durumu iyi olan İbrahim Kural AA muhabirine yaptığı açıklamada, birisi kadın üç kişinin zorla dükkanına içeri girmek istediğini, ’hayır’ yanıtı vermesinin ardından ise grubun dükkana zarar verip, kendisini kolundan bıçaklayarak, kaçtıklarını söyledi.
Kural, saldırganların saçlarının kazıtılmış olduğunu ve Türkler aleyhine kötü sözler söylediklerini belirterek, olayı şöyle anlattı:
"Yılbaşı gecesi işlerimiz bittikten sonra ailemizle yılbaşını kutlamak için bir arada restoranımızda oturduk. Dayım, kardeşim, eşlerimiz ve kuzenlerimle birlikte 7 kişiydik. Bizler otururken dışarıdan cama vuran üç kişiyi gördük. Kardeşim gidip dükkanı kapattığımızı ve hatta döner kalmadığını söyledi. Bu sefer saldırganlar kapıyı zorlayıp, zorla içeri girmek istediler. Bu sefer dayım ve ben de gittik. Ailecek oturduğumuzu ve kapalı olduğumuzu tekrar ifade ettik, yemek kalmadığını söyledik. Bu sefer kardeşim ve içerideki bayanları göstererek küfürler ettiler. Kardeşin dışarı gelsin dediler. Daha sonra kapının tüm camını kırarak dükkana zarar verdiler.
Biz de bunun üzerine kapıyı açıp dışarı çıktık. O arada bir tanesi silah çekti. Hiç böyle bir şey beklemedik. Silah çekince ben silaha tekme attım ve silah yere düştü. Yanındaki arkadaşı bu sefer bıçak çekti. O arada eşim beni geri çekti. Ben de eşimi korumak isterken bıçak koluma saplandı. Eşim beni geri çekmeseydi belki de bıçak kalbime saplanacaktı. Ailem 'polis' diye bağırınca, saldırganlar kaçtılar. Kardeşim Ertuğrul peşlerinden koştu ve bir dönercinin oradaki polis ekibine durumu iletmesi üzerine saldırganlar yakalandı. Zaten o gün nedense içim de kötü bir his vardı. O yüzden bizimle kalmak isteyen çocuklarımı bile olayın öncesinde kayınvalideme bırakmıştım."
İbrahim Kural, böyle bir ırkçı saldırı karşısında şok olduklarını ve Almanya'da böyle vakaların son bulmasını ümit ettiğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...