Tgrt Haber
28 May 2022 14:55 - Güncelleme : 28 May 2022 15:23

Benzin fiyatlarına kızdı! 63 yaşındaki kadın kendi elektrikli arabasını üretti

Yeni Zelanda'da yaşayan 63 yaşındaki Rosemary Penwarden, sürekli artan benzin fiyatlarıyla beraber petrole bağımlı olmaktan bıktı, güneş enerjisiyle şarj edilebilen elektrikli araba yaptı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Guardian
Benzin fiyatlarına kızdı! 63 yaşındaki kadın kendi elektrikli arabasını üretti
otomobil,araba,benzin,yeni zelanda

Rosemary Penwarden, 60 yaşındayken hurdacıdan 1993 model Honda City marka bir araç satın aldı. 3 yıl sonra yani 63 yaşında ise hurda aracı, elektirikli bir otomobile dönüştürdü. Otomobilin içten yanmalı motorunu söküp yerine yeni bir şanzıman ve elektrikli motor yerleştiren Penwarden, kaputun altına 24, bagaja da 56 pil ünitesi ekledi. Ardından da torunlarıyla beraber evinde kullandığı güneş enerjisi sistemiyle pillerin şarj edilebileceği bir düzenek oluşturdu.

Penwarden, arabasını dönüştürmek için soğutma mühendisi olarak çalışan arkadaşı Hagen Bruggemann'dan destek aldı. İkili, arabayı 8 ila 10 ayda hazırladı ve işçilikle beraber yaklaşık 24 bin dolara yani yaklaşık 388 bin TL'ye mal oldu. Bu süreçte yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Penwarden, "Biraz delirmiş olmanız lazım. Bana motivasyon sağladığı için petrol şirketlerine teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Benzin fiyatlarına kızdı! 63 yaşındaki kadın kendi elektrikli arabasını üretti

''PETROLE BAĞIMLI OLMADAN YAŞAMAK İÇİN...''

Güney Adası'ndaki Otago bölgesinde yaşayan ve burada petrol şirketlerinin çalışmalarına karşı eylemler düzenleyen Oil Free Otago grubunun sözcülüğünü de yapan aktivist, "Petrole bağımlı olmadan yaşamak ve şirketlere burada ihtiyacımız olmadığını göstermek için beni motive ettiler" ifadelerini kullandı.

Yollarda aracını rahatlıkla sürebildiğini söyleyen Penwarden, "Frida" adını verdiği otomobilinin tek şarjla 120 kilometre gidebildiğini ve ileride masrafını çıkaracağını düşündüğünü söyledi.

Benzin fiyatlarına kızdı! 63 yaşındaki kadın kendi elektrikli arabasını üretti

''HÜKÜMET DESTEK SAĞLAMALI''

Öte yandan normal bir arabayı elektrikli otomobile dönüştürmenin belirli masraflara neden olduğunun altını çizen aktivist, Yeni Zelanda hükümetinden bu şekilde araçlarını dönüştürmek isteyenlere destek sağlamasını da talep etti.

Penwarden, "Sadece bunun yapılabileceğini göstermek bile paha biçilemez bir şey. En önemli meseleyse çevreyi en fazla kirletenleri mümkün olduğunca hızlı şekilde durdurabilmek. Bireysel olarak yapabileceğimiz hiçbir şeyin bundan daha önemli olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...