Tgrt Haber
05 May 2021 09:52

"Bizi susturamayacaksınız" diyen Trump hamlesini yaptı

Ocak ayında twitterın hesabını askıya almasının ardından kendi sosyal medyasını kuracağını duyuran Eski ABD Başkanı Donald Trump, hamlesini yaptı. Kendine ait sosyal medyasını kurdu.

"Bizi susturamayacaksınız" diyen Trump hamlesini yaptı
trump,abd

6 Ocak 2021'de ABD'de yaşanan Kongre baskını olayları sonrasında sosyal medya devlerinin kişisel hesabını önce sansürleyip ardından kapatmasına "bizi susturamayacaksınız" diyerek tepki gösteren ve kendine ait sosyal medya platformu kuracağını duyuran ​ABD’nin eski Başkanı Donald Trump platformunu kurdu.

TRUMP'TAN SOSYAL MEDYA HAMLESİ
ABD'deki kongre baskınının ardından sosyal medya şirketleri Trump'ın paylaşımlarını engellemişti. Trump , özgür ve güvenli bir şekilde konuşulacak yer olarak nitelediği ve "From the Desk of Donald J. Trump" adını verdiği kendi sosyal medyasını kurdu.

TRUMP SANSÜRSÜZ KONUŞACAK
Platformda tek yönlü bir iletişimin olduğunu belirten bir kaynak, sistem sayesinde Trump'ın takipçileriyle iletişim kurabileceğini söyledi. Kullanıcılar site üzerinden mesaj, resim ve videolarını Trump'a gönderebilecek.

TRUMP, 2024’TE YENİDEN ADAY OLACAK MI?
Trump, katıldığı bir televizyon programında 2024 seçimlerine katılıp katılmayacağıyla ilgili soruya çok heyecanlı olduğunu belirterek duyuruyu doğru zamanda yapmayı dört gözle beklediğini söylemişti.

NE OLMUŞTU?
Sosyal medya şirketleri, ABD tarihine "kanlı baskın" olarak geçen 6 Ocak'taki Kongre baskının ardından Trump'ın hesaplarına sansür uygulamıştı.

TWITTER TRUMP'A KAPIYI KAPATMIŞTI

Facebook ile Instagram, kural ihlali yaptığı gerekçesiyle Trump'ın hesabını engellemişti. Facebook Trump hakkında henüz kararını vermese de Twitter Kongre baskınından sonra taraftarlarına itidal çağrısında bulunan Trump'ın hesabını 8 Ocak'ta askıya alıp daha sonra kalıcı olarak kapattığını duyurmuştu.

TRUMP'TAN KARŞI HAMLE
Sosyal medya devlerinin bu hamleleri karşısında "bizi susturamayacaksınız" diyen Trump ise kendi sosyal medyasını kuracağını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...