Tgrt Haber
06 Haziran 2022 10:48 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 12:03

Esad rejimi teröristleri görmemezlikten geldi, operasyon öncesinde Türkiye’yi suçladı

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine yönelik başlatacağı yeni harekat öncesinde Esad rejiminden açıklama geldi. Türkiye’nin operasyonunu “düşmanca” olarak ifade eden Suriye rejimi teröristlere sahip çıkarak uluslararası kamuoyuna skandal çağrıda bulundu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Esad rejimi teröristleri görmemezlikten geldi, operasyon öncesinde Türkiye’yi suçladı
esad,suriye,operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sınır güvenliğini sağlamak ve tampon bölgedeki terör saldırılarını bertaraf etmek için sinyalini verdiği ‘yeni harekat’ terör örgütü PKK’nın yanı sıra Esad rejimini de endişeye sürükledi. Suriye’deki terör örgütü PKK/YPG’nin faaliyetlerine ses çıkarmayan ve destek veren Esad rejimi operasyon öncesinde skandal açıklamalarda bulundu.

SURİYE REJİMİNDEN TÜRKİYE’YE KARŞI ÇAĞRI

Türkiye’nin halihazırda harekat bölgesindeki operasyonları kınayan Suriye Dışişleri Bakanlığı terör örgütüne yönelik operasyonları “uluslararası hukukun ihlali” olarak yorumladı. Türkiye’yi “düşmanca” eylem yapmak ile suçlayan Dişleri Bakanlığı ayrıca uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu.

TERÖR ÖRGÜTÜ HENDEK KAZMAYA BAŞLADI

Yeni operasyonlar öncesinde hatırlanacağı üzere terör örgütü elebaşları başta ABD olmak üzere harekatın durdurulmasına yönelik çağrıda bulunurken Esad rejiminden ise yardım istedi. Teröristleri inlerine gömecek olan operasyon öncesinde terör örgütü PKK/YPG tünel ve hendek kazılarına başladığı kameralara saniye saniye yansıdı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...