Tgrt Haber
07 Nisan 2014 20:21

Esad'dan Putin'e mesaj, 'Ben Yanukoviç'e benzemem'

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Ukrayna'nın devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'le kendisinin benzetilmemesini isteyerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'Ben Yanukoviç değilim' mesajı ilettiği kaydedildi.

Esad'dan Putin'e mesaj, 'Ben Yanukoviç'e benzemem'
Beşar Esad, Suriye, putin, rusya , Ukrayna,

Rusya İmparatorluk Ortodoks Filistin Cemiyeti (İPPO) Başkanı, Rusya Sayıştay eski başkanı Sergey Stepaşin, Suriye lideri Esad'la Şam'da görüşme sonuçlarını gazetecilerle paylaştı. Stepaşin, "Ben Rusya hükümetini, ikili hükümetler arası komisyonun tekrar oluşturulması gerektiği ile ilgili bilgilendirdim." dedi. Esad'ın iyi bir durumda bulduğunu ifade eden İPPO Başkanı, "Rusya Devlet Başkanı Putin'e "Ben Yanukoviç değilim" mesajını aktarmamı istedi" şeklinde konuştu. Suriye ile ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydeden Stepaşin, "Şam'da güvenlik önlemleri düşünülmüş durumda, barikatlar koyulmuş. Esad'ın iç ekibinde düşmanları yok, akrabaları ilaç ticareti yapmıyor, savaşıyor. Bunu da tüm halk biliyor." dedi. Stepaşin Esad'ın kendisine yıl sonuna kadar Suriye'de savaşın aktif aşamasının sona ereceğini söylediğini ifade etti. Stepaşin, "Ben askeri çatışmaların nereye gittiğini sordum. Kendisi yıl sonuna kadar aktif aşamasının sona ereceğini söyledi…" dedi. Stepaşin Esad'ın Lazkiye'ye yönelik saldırı beklediklerini, hedefin kimyasal silahların tamamının çıkartılmasını engelleyerek ABD'nin bölgeye askeri müdahalesi için fırsat oluşturulmaya çalışıldığını iddia ettiğini de aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...