Tgrt Haber
10 Nisan 2023 09:52 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 10:06

Film gibi olay! Hücresine ceset bırakıp hapisten kaçtı

Güney Afrika'da hücresinde çıkan yangında ölmüş süsü vererek cezaevinden kaçtığı ve 1 yıldır firari olduğu anlaşılan tecavüzcü katil Tanzanya'da yakalandı.

Film gibi olay! Hücresine ceset bırakıp hapisten kaçtı
Firar,Güney Afrika,Cezaevi

Güney Afrika'da hapishaneden kaçmak için ölü numarası yapan hükümlü bir katil, Tanzanya'da iki haftalık bir insan avının ardından yakayı ele verdi.

DNA ARAŞTIRMASI SIRRI ORTAYA ÇIKARDI

AP'nin haberine göre Facebook'tan tanıştığı iki kadına tecavüz eden bu yüzden "Facebook Tecavüzcüsü" lakabı verilen 35 yaşındaki Thabo Bester'ın ayrıca birini öldürmekten de kesinleşmiş cezası bulunuyordu. Bu suçlar nedeniyle 2012 yılında ömür boyu hapis cezasını çekmek üzere hapse giren Bester'ın, geçen yıl mayıs ayında hücresinde çıkan bir yangında öldüğü bildirildi. Ancak çok geçmeden Güney Afrika'nın başkenti Johannesburg'da görüldüğüne dair ihbarlar geldi. Bunun üzerine hücrede tanınmayacak halde bulunan cesetten alınan örneklerle yapılan DNA taramısında cesedin Baster'a ait olmadığı anlaşıldı.

Film gibi olay! Hücresine ceset bırakıp hapisten kaçtı

DOKTOR KIZ ARKADAŞINDAN YARDIM ALMIŞ

İki hafta önce polis, Bester'ın kaldığı düşünülen Johannesburg'daki  lüks bir villaya baskın düzenledi. Ancak Bester'ın ünlü bir doktor olan kız arkadaşı Nandipha Magudumana ve Mozambik vatandaşı biriyle Kenya üzerinden Tanzanya'ya giriş yaptığı anlaşıldı. Diğer ülke yetkilileriyle koordine hareket eden polis 3 şahsı sınırdan yaklaşık 10 kilometre içeriden yanlarındaki sahte pasaportla birlikte yakaladı.

Kaynak: AP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...