Tgrt Haber
17 Temmuz 2021 15:44

Gizemli hastalık CIA'yi bile harekete geçirdi

Viyana'daki sağlık sorunları Pentagon'dan CIA'ye kadar birçok birimi harekete geçirdi. Teşhis konulamayan hastalık daha önce de Küba ve Çin'de ortaya çıkmıştı.

Gizemli hastalık CIA'yi bile harekete geçirdi
amerika,hastalık

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Amerikalı diplomatların arasında yaşanan gizemli sağlık olayları araştırılmaya başlandı. Yetkililer, 20'den fazla vaka araştırılırken söz konusu vakaların 2016 ve 2017 yıllarında Amerikalı diplomatların ve ajanların Küba'da bildirdiği belirtilerle benzerlik gösterdiği ifade edildi. 

Belirtilerin nedeni hala belirlenemedi. Vakalar, ABD Dışişleri Bakanlığı, Pentagon ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı tarafından medikal ekiplerince incelemeye alındı. ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Viyana Büyükelçiliğinde meydana gelen, henüz açıklanamayan sağlık olaylarının kuvvetli bir şekilde araştırıldığını ifade etti.

İDDİALAR ŞAŞIRTICI

Beyin hasarına da sebep olduğu düşünülen yaralanmaların mikrodalga ve radyo dalgalarıyla gerçekleştirilen bir saldırı sonucu orataya çıktığı iddiaları dilden dile dolanıyor. Ancak yıllardır yürütülen çalışmalar, söz konusu yaralanmalara neyin veya kimin neden olduğunu, bunun bir saldırı olup olmadığının bilinmediğini ortaya koyuyor.

Viyana'daki vakaları ilk kez 16 Temmuz Cuma günü The New Yorker dergisi yayınlamıştı. Viyana'daki diplomatlar, nedeni bilinmeyen semptomlardan şikayet ettiklerini bildirmişlerdi.

''HAVANA SENDROMU'' ADI VERİLMİŞTİ

Küba ve Çin'de ise 40 ABD'li diplomatın 2016 ve 2018 tarihleri arasında yaşadığı gizemli rahatsızlıklara ''Havana Sendromu'' adı verilmişti. Bu hastalık pandemi sürecinde, mayıs ayında yeniden ortaya çıkmıştı.

Hastalığın belirtileri ise baş dönmesi, denge ve duyma kaybı, anksiyete ve "bilişsel sis" diye nitelendirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...