Tgrt Haber
03 Ocak 2022 17:14

Hindistan'da Müslüman kadınlara çirkin saldırı: İnternet üzerinden satılığa çıkarıldılar

Hindistan'da 100'ün üzerinde Müslüman kadının adları ve fotoğrafları, izinsiz bir şekilde 'açık artırma' uygulamasında yer aldı. Irkçı ve İslamofobik saldırının ardından kendi kişisel verileri kullanılan kadınların şikayetçi olmasıyla uygulama kapatıldı.

Hindistan'da Müslüman kadınlara çirkin saldırı: İnternet üzerinden satılığa çıkarıldılar
hindistan,müslüman kadın,internet,uygulama

Hindistan’da yüzden fazla Müslüman kadının kişisel verileri bir 'açık artırma' uygulamasında izinsiz olarak kullanıldı. Listede yer alan kadınların 'satışa çıkarılması'nın ardından uygulama kapatılırken Hint polisi, konuya ilişkin soruşturma başlattı.

ARALARINDA GAZETECİ, ARAŞTIRMACI VE AVUKAT VAR

TRT World’deki habere göre, aralarında gazeteci, araştırmacı ve avukatların yer aldığı yüzden fazla kadının ismi, izinleri olmadan sosyal medya hesaplarındaki fotoğraflar kullanılarak "Bulli Bai" uygulamasındaki açık artırma listesine konuldu.

Hint polisi aldıkları şikayetler üzerine uygulamayla ilgili soruşturma başlattı.

AMAÇ MÜSLÜMAN KADINLARI YIPRATMAK

Bilgi ve Teknoloji Bakanı Ashwini Vaishnaw, Twitter'dan yaptığı açıklamada, uygulamanın açık yazılım geliştirme platformu GitHub ve Bilgisayar Acil Müdahale Ekibi (CERT) tarafından engellendiğini söyledi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Müslüman kadınların yıpratılması amacıyla hedef alındığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...