Tgrt Haber

İran destekli Husiler ABD'yi açıkça tehdit etti: Gerilim artarsa Kızıldeniz'deki gemilerinizi vururuz

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Aralık 2023 10:06 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 11:07
İran destekli Husiler ABD'yi açıkça tehdit etti: Gerilim artarsa Kızıldeniz'deki gemilerinizi vururuz
iran,abd,,

İsrail-Hamas savaşıyla beraber Yemen'deki Husiler'in Kızıldeniz'deki saldırıları hız kazandı. ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya gibi ülkeler İran destekli gruba karşı misyon oluşturunca ise gerilim zirveye tırmandı. Husiler, ABD'yi açık açık tehdit ettiler. Husilerin lideri Abdülmelik el-Husi, Kızıldeniz'de herhangi bir gerginlik durumunda ABD savaş gemilerini roket ve İHA'larla vuracaklarını söyledi.

Kızıldeniz'de gerilim zirveye tırmandı. İran destekli grup, denizde güvenlik için İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya gibi ülkelerden misyon oluşturan ABD'yi açık açık tehdit etti. Yemen'de Husilerin lideri Abdülmelik el-Husi, ABD'nin gerilimi tırmandırması durumunda savaş gemilerini vuracaklarını söyledi. ABD'yi Kızıldeniz'i askerileştirmekle suçlayan Husi, uluslararası müdahaleye karşı harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Abdülmelik el-Husi, yaptığı televizyon konuşmasında, tehditlerini şu sözlerle sürdürdü:

"Amerika'nın gerilimi tırmandırmaya yönelik herhangi bir eğilimi veya Yemen'i hedef alması karşısında boş durmayacağız. Kızıldeniz'de herhangi bir gerilim durumunda Amerikan savaş gemilerini ve nakliye trafiğini roketlerle ve insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef alacağız.'

"ABD'yi, İsrail gemilerini korumak amacıyla Kızıldeniz'i askerileştirmeye çalışmakla'' suçlayan Husi, Kızıldeniz'e kıyısı olan ülkelerin Amerikan müdahalesinden etkileneceğini" söyleyerek "bu tırmanışın önlenmesi için harekete geçilmesi" çağrısında bulundu.

İran destekli Husiler ABD'yi açıkça tehdit etti: Gerilim artarsa Kızıldeniz'deki gemilerinizi vururuz

ABD'DEN 'DENİZ GÖREV GÜCÜ' MİSYONU

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 6 Aralık'ta Yemen'deki Husi güçlerinin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptıklarını açıklamıştı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, 18 Aralık Pazartesi günü, Husilerin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı koymak için Refah Muhafızı Operasyonu adında çok uluslu bir misyonun oluşturulduğunu duyurmuştu. Misyonda ABD'nin yanı sıra İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya, Hollanda, Norveç, Seyşeller, İspanya ve Bahreyn'den toplam 10 ülkeden kuvvetler yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...