Tgrt Haber
18 May 2022 12:58 - Güncelleme : 18 May 2022 13:08

İran'da rehine krizi: Polis yetişemedi 4 ölü 5 yaralı

İran'ın İlam şehrinde bir vakfa ait binada rehine krizi yaşandı. İran polisi olay yerine gelene kadar saldırgan 4 kişiyi öldürdü 5 kişiyi ise yaraladı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
iran

İran'ın batısında yer alan İlam şehrinde Mustazaflar Vakfı'na ait binaya giren saldırgan, çalışanları rehin aldı. Olay yerine polis ekibi sevk edilirken, saldırganın eski bir vakıf çalışanı olduğu ve yakın bir zamanda işten çıkartıldığı öğrenildi. İran polisi, olay yerine gelene kadar saldırgan rehinelerden 4'ünü silahla öldürdü 5'ini ise yaraladı. 

İlam Emniyet Müdürü Elgasi Mehr, saldırganın intikam duygusu ile hareket ettiğini şu sözlerle açıkladı:

''İşten çıkartılan eski vakıf çalışanı intikam duygusu ile vakıf binasına saldırdı, içeride çalışanları rehin aldı. İntikam için 4 kişiyi öldürdü ve 5 kişiyi de yaraladı. Ardından yaşamına son verdi.''

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’e bağlı olan Mustazaflar Vakfı emlak, bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet yürütüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...