Tgrt Haber
10 Nisan 2023 09:41 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 10:07

İsrail'den Mescid-i Aksa itirafı: Orantısız güç kullanıldı herkese zarar verdi

Ramazan ayında işgalci İsrail güçlerinin ve fanatik Yahudilerin zulmü sürerken üst düzey bir yetkiliden itiraf geldi. İşgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya baskının esnasında orantısız güç kullanıldığı yazıldı.

İsrail'den Mescid-i Aksa itirafı: Orantısız güç kullanıldı herkese zarar verdi
israil,filistin,mescid-i aksa

İsrail basını, Filistinlilere ve Müllümanlara yapılan zulmü kaleme aldı ve ortaya bir itiraf çıktı. Times of Israel'in haberine göre, İsrailli bir üst düzey yetkili, polisin Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik şiddet uygulamasının ''İsrail’e ciddi zarar verdiğini'' kaydetti. Yetkili, ''Filistinlilerin camide silah depoladığı yönünde bir istihbarat alması nedeniyle, İsrail polisinin camiye girmekten başka bir seçeneğinin bulunmadığını” savundu. Polisin Filistinlilere yönelik aşırı ve orantısız şiddet kullandığını kabul eden yetkili, İsrail’in “küresel imajının olay nedeniyle ciddi zarar gördüğünü” ifade etti.

Yediot Ahronot gazetesi de ana muhalefet partisi ''Gelecek Var'' lideri Yair Lapid’in Tel Aviv’de Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısını kaleme aldı. Lapid, İsrail’deki son olaylardan endişe duyduğunu, ancak Netanyahu ile görüşmesinin ardından ''daha fazla endişelendiğini'' kaydetti. Lapid, konuşmasında ''Netanyahu, hükümetinin işleri kontrol edemediğini ve güvenilemeyeceğini kabul etmeli.'' ifadelerini kullandı.

İsrail'den Mescid-i Aksa itirafı: Orantısız güç kullanıldı herkese zarar verdi

Mescid-i Aksa baskını ile ilgili eleştirilerde bulunan Lapid ayrıca, ''Netanyahu, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir’e verilen yetkileri geri çekmelidir. Ben-Gvir gibi bir TikTok palyaçosu, Tapınak Dağı gibi bir yeri yönetemez.'' şeklinde konuştu.

TEL AVİV’E ASKERİ BİRLİKLER GÖNDERİLİYOR

İsrail Savunma Bakanlığı, son dönemde artan gerilim ve saldırılar nedeniyle güvenliği sağlamak amacıyla Tel Aviv'e askeri birlikler gönderiyor. Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın bu akşam güvenlik yetkilileriyle durum değerlendirmesi yaptığı kaydedildi.

Gallant'ın, toplantının ardından, İsrail polisinin askeri birliklerle desteklenmesi için savunma teşkilatına talimat verdiği belirtildi.

İsrail'den Mescid-i Aksa itirafı: Orantısız güç kullanıldı herkese zarar verdi

Öte yandan İsrail basını, son dönemde İsraillilere yönelik artan saldırılar üzerine ordu birliklerinin Tel Aviv kentine konuşlandırılacağını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa’daki Müslümanlara ses bombası, kauçuk kaplı mermi ve coplarla orantısız güç kullanarak iki gün üst üste müdahale etmesi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te gerilimi tırmandırmış, olayların çıkmasına yol açmıştı.

İsrail'den Mescid-i Aksa itirafı: Orantısız güç kullanıldı herkese zarar verdi

İsrai’in Mescid-i Aksa baskınıyla bölgede 4 Nisan’da başlayan gerilim, 7 Nisan Cuma gecesinin ilk saatlerinde İsrail’den Gazze ve Lübnan’a yönelik düzenlenen saldırılarla iyice tırmanmıştı. Buna karşılık Gazze’den de İsrail yönüne roketler fırlatılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...