Tgrt Haber
10 Haziran 2022 16:39 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 16:46

İsveç’te Türk siyasetçi Mikail Yüksel’e ırkçı mektup

Terör örgütü PKK/YPG’ye açık destek veren ve ülkelerinde faaliyet gösteren İsveç’te Farklı Renkler Partisi Genel Başkanı Mikail Yüksel’e ırkçı saldırı düzenlendi. Domuz fotoğrafı içerisinde "Hristiyan ülkesine yakışmıyorsun, ülkene dön" yazan mektup gönderildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
İsveç’te Türk siyasetçi Mikail Yüksel’e ırkçı mektup
isveç,Mikail Yüksel

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından NATO’ya başvurmak için harekete geçen İsveç'e Türkiye 'veto' resti çekti. ile Türkiye karşı karşıya geldi. Terör örgütü PKK/YPG’ye açık desten ve ülkelerinde faaliyetlerine izin veren İsveç’e Ankara çok sert tepki gösterdi. İki ülke arasındaki gerginlik sürerken İsveç’te Türk siyasetçiye yapılan ırkçı saldırı gündeme geldi.

TÜRK SİYASETÇİYE IRKÇI SALDIRI

İsveç’te Farklı Renkler Partisi Genel Başkanı Mikail Yüksel’e ırkçı saldırılara yenisi eklendi. Daha önce ölümle tehdit edilen ve tehdit mektubu alan Yüksel’e domuz fotoğrafı içerisinde “Hristiyan ülkesine yakışmıyorsun, ülkene dön” mektup gönderildi. Mektupta ayrıca Müslümanlara yönelik ırkçı ifadeler de yer aldı.

“HER GÜN ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM”

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Partiyi kurduğumda bana bu kadar ırkçı yaklaşımda bulunacaklarının ve nefret kampanyaları yapacaklarının farkındaydım." dedi. Sosyal medyada her gün ölüm tehdidi, ırkçı ve nefret içerikli mesajlar aldığını aktaran Yüksel, "Burada göçmen kökenlileri sindirmek istiyorlar ve onların siyasette yükselmesini istemiyorlar. Bu yüzden evime mektup göndererek, kapıma Nazi sembolleri çizerek, sosyal medyada nefret mesajları ileterek korkup kaçmamı ve siyaseti bırakmamı istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...