Tgrt Haber
19 Ağustos 2021 16:58

Kabil Havalimanı'nda yüzlerce kişinin bekleyişi sürüyor

Taliban'ın Afganistan'daki yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkeden ayrılmak isteyenlerin Kabil Havalimanı'ndaki bekleyişi sürüyor.

Kabil Havalimanı'nda yüzlerce kişinin bekleyişi sürüyor
kabil,,taliban,,afganistan,,kabil havalimanı,

Geçtiğimiz pazar günü Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'e girdi ve ülke yönetimini ele geçirdi. Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından binlerce kişi Kabil Havalimanı'na akın etti. Afganistan'dan kaçmak isteyenlerin tahliye uçaklarının tekerleklerine, kanatlarına tutunduğu dehşet görüntülerin ardından havaalanındaki bekleyiş sürüyor.

Kabil Havalimanı'nda yüzlerce kişinin bekleyişi sürüyor

Ülkeden ayrılmayı bekleyen sivillere, güvenlik güçleri tarafından ses bombaları ile müdahale edilirken, zaman zaman havaya uyarı ateşi açıldığı bildirildi. Atılan bombalara, uyarı ateşlerine rağmen halk, havalimanına girmek ve ülkeden ayrılmak için elinden gelen çabayı gösteriyor.

Kabil Havalimanı'nda yüzlerce kişinin bekleyişi sürüyor

Öte yandan, yerel medyadaki Taliban kaynaklı haberlere göre havalimanı ve çevresinde çıkan olaylarda Pazar gününden bu yana 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden, 14 Nisan’da ABD'nin 1 Mayıs'tan itibaren Afganistan'dan geri çekilmeye başlayacağını ve tam çekilmenin Dünya Ticaret Merkezi, İkiz Kuleler ve Pentagon’a yönelik terör saldırılarının 20. yıl dönümü olan 11 Eylül'e kadar tamamlanacağını duyurmuştu. Biden daha sonra ise çekilmenin 31 Ağustos’ta tamamlanacağını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...