Tgrt Haber
19 Ağustos 2021 09:41

Afganistan'ın son kalesi Pencşir! Taliban'a karşı direniş için toplanıyorlar

Geçtiğimiz pazar günü Taliban, Afganistan'da yönetimi ele geçirdi, binlerce kişi ülkeden kaçmanın yollarını ararken bazıları direniş için Afganistan'da kaldı. Direnişin şehri ise Pencşir oldu.

Afganistan'ın son kalesi Pencşir! Taliban'a karşı direniş için toplanıyorlar
pencşir,taliban,kabil,afganistan

Geçtiğimiz mayıs ayında ABD, ordusunun Afganistan'dan çekileceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından Taliban, ülkedeki şiddetini artırdı ve merkez vilayetleri bir bir ele geçirmeye başladı. Son olarak ise geçtiğimiz pazar günü Kabil'e giren Taliban, ülke yönetimine el koydu. Taliban'ın ülke yönetimini ele geçirmesi Afgan halkının çoğunluğunda büyük bir korkuya neden olurken ülkeden kaçmak isteyen binlerce kişi Kabil Havalimanı'na ve sınır kapılarına hücum etti. 

AFGANİSTAN'IN SON KALESİ: PENCŞİR

Afganistan'da kalanlar arasında ise Taliban'a karşı yeni bir direniş gücü oluştu. New York Post'ta yer alan habere göre, Taliban'a karşı bir grup Kabil'e yaklaşık 160 kilometre uzakta Pencşir vilayetinde toplanmaya başladı. Taliban'a karşı direnişte Pencşir vilayetinin önemli noktası ise birçok ağır silahın burada bulunması oldu.

Afganistan'ın son kalesi Pencşir! Taliban'a karşı direniş için toplanıyorlar

Pencşir, Afganistan hükümetine ait helikopterler ve ağır silahlı direnişçilerle korunuyor. Ayrıca  Afgan Güvenlik Güçlerine ait Humvee tipi silahlı askeri ciplerin vilayetteki stadyumun önünde toplandığı da biliniyor.

Pencşir vilayetinde bulunan Taliban'a karşı direnişin başını ise Amrullah Salih çekiyor. Fakat vilayette bulunan direnişçi ve silah sayısı bilinmiyor. Öte yandan 'Direnişin son kalesi' olarak anılan vilayet 1990'lardaki iç savaş sırasında Taliban'a karşı verdiği mücadele ile adından söz ettirmişti.

Afganistan'ın son kalesi Pencşir! Taliban'a karşı direniş için toplanıyorlar

'EFSANE KONUTAN'IN OĞLU DİRENİŞİN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ

Taliban'a karşı verdiği mücadele ile hafızalara kazınan ve 'efsane komutan' olarak anılan Ahmed Şah Mesud'un oğlu olan Amrullah Salih, Taliban'a karşı direnişin fitilini dün ateşlemişti. Cumhurbaşkanı Gani'nin ülkeden kaçması sonrası kendisini geçici Cumhurbaşkanı ilan eden Salih, Pencşir vilayetine geçmiş ve tabiri caizse Taliban'a meydan okumuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...