Tgrt Haber
26 May 2021 21:04

Katar'dan Filistin'e 500 milyon dolar yardım

İşgalci İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısında Gazze’nin yeniden Katar 500 milyon dolar katkıda bulunacağını açıkladı.

Katar'dan Filistin'e 500 milyon dolar yardım
Katar,Gazze,yardım,

İşgalci İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sonrasında çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Bombardıman sırasında evlerinden de olan Filistinlilere yardım gelmeye devam ediyor. Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Casim El Thani, Katar'ın Gazze'nin yeniden inşasına 500 milyon dolar katkıda bulunacağını açıkladı. Katar ayrıca Filistin’e destek vermeye devam edeceklerini ve bağımsız devletlerini kurana kadar yanlarında olduklarını belirtti.

ABD VE MISIR DA YARDIM EDECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken dün yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin ABD Kongresi'nden Filistinliler için 75 milyon dolarlık kalkınma ve ekonomik yardım isteyeceğini belirtmişti. Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından 18 Mayıs'ta yapılan açıklamada ise, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin yıkıma uğrayan Gazze Şeridi'nin yeniden inşasına yardımcı olmak adına 500 milyon dolar bağışta bulunduğu kaydedilmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...