Tgrt Haber
07 Eylül 2022 09:46 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 09:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İzmir’i unutma Yunanistan' sözlerine Miçotakis’ten cevap geldi

Samsun’da katıldığı TEKNOFEST’te Yunanistan’ın ihlallerini sert sözlerle tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Yunanistan’a tek cümlemiz var, İzmir’i unutma. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz’ sözlerine Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten cevap geldi. Miçotakis ülkelerine yöneltilen tehditleri asla kabul etmeyeceğini söyledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İzmir’i unutma Yunanistan' sözlerine Miçotakis’ten cevap geldi
miçotakis,yunanistan,türkiye,ege,akdeniz

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlik yüksek. Ege’de Türk jetlerine yönelik tacizlerini sürdüren ve aynı zamanda adaları silahlandıran Atina yönetimine karşı Ankara’dan peş peşe çok sert açıklamalar geldi. Samsun’da katıldığı TEKNOFEST etkinliğinde Yunanistan’ın tacizlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri dünyada büyük yankı uyandırdı. Atina yönetimine tarihi hatırlatma yapan Erdoğan, “Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

ATİNA YÖNETİMİ HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri sonrasında Atina yönetimi, konuyla ilgili BM, Avrupa Birliği ve NATO’ya mektup gönderdi. Yunan manşetlerini süsleyen söz konusu gelişmeler ile ilgili Yunan Başbakan sessizliğini bozdu. Türkiye ile yaşanan gerginliğe değinen Miçotakis, iyi ilişkiler kurmak istediklerini söyledi.

“KABUL EDİLEMEZ”

Miçotakis, Ege ve Akdeniz’deki yaptığı kışkırtıcı ve düşmanca tavırları hiç yapmamış gibi Türkiye’nin haklı tepkisine karşı sert sözler kullandı. Ülkelerinin tehditleri asla kabul etmeyeceğini söyleyen Miçotakis, “Özellikle bir NATO ülkesinden bu şekilde açıklamalar gelmesi kabul edilemez” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...