Tgrt Haber
22 Ocak 2022 16:01

Milyonlarca kişi yemek pişirme yoksulluğu çekiyor

Dünya nüfusunun üçte birinin yemek pişirme yoksulluğu çektiğini Dünya Bankası açıkladı. 2.6 milyar insan, pis yerlerde temel pişirme şartlarından yoksun olarak yemek pişirmek zorunda kalıyor.

Milyonlarca kişi yemek pişirme yoksulluğu çekiyor
yemek,hijyen,mutfak

Dünya Bankası, sağlıklı olmayan, temel yemek pişirme şartlarından yoksun, temiz olmayan mutfak şartlarında yemek pişiren 2.6 milyar insan olduğunu açıkladı. Yeterli ekonomik düzeye erişemeyen toplumlar, hijyenik olmayan, pis ortamlarda, mutfak gereçlerinden yoksun, verimli ve güvenli olmayan yöntemlerle yemek pişiriyor.

Yemek Pişirme Yoksulluğu olarak adlandırılan bu durumdan ise dünyanın üçte biri muzdarip. 2.6 milyar insan, yetersiz temel malzemelerle kirli ortamlarda, basit mutfak gereçlerinden yoksun olarak yemek pişiriyor ve karnını doyurmak zorunda kalıyor. 

Milyonlarca kişi yemek pişirme yoksulluğu çekiyor

Dünya Bankası açıklamasında, yaşamda kültürel ve sosyal önemi olan yemek pişirme aktivitesinin bazı gelişmekte olan ülkelerde çok zor şartlarda yapıldığına dikkat çekti.

Öte yandan 2019 yılında yoksul toplumların temiz yemek pişirme şartlarına ulaşması için Temiz Pişirme Fonu oluşturuldu. Fon, yemek pişirme hizmetlerini teşvik amaçlı özel sektöre finansman hibeleri yoluyla mali ve teknik destek sağlıyor.

Milyonlarca kişi yemek pişirme yoksulluğu çekiyor

Dünya Bankası, bu konuda gerekli çalışmalara öncelik verilmediği takdirde 2030 yılında 2.4 milyar insanın yemek pişirme yoksulluğu yaşayarak en basit mutfak gereksinimleri olmadan, temiz olmayan şartlarda besleneceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...