Tgrt Haber
03 Temmuz 2022 10:01 - Güncelleme : 03 Temmuz 2022 10:06

Özbekistan’da anayasa değişikliği sokakları karıştırdı! OHAL ilan edildi

Özbekistan’da anayasal değişikliğinin yapılması gösterilere sebep oldu. Karakalpakistan Cumhuriyeti'nde düzenlenen ve yüzlerce kişinin katıldığı protestolar sonrasında hükümet bölgede olağanüstü hal ilan etti.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Özbekistan’da anayasa değişikliği sokakları karıştırdı! OHAL ilan edildi
özbekistan,ohal

Özbekistan’da 26 Haziran’da kamu tartışmalarına sunulan anayasal değişiklik yasa tasarısı Karakalpakistan’da protestolara neden oldu Yüzlerce kişi başkent Nukus’ta bir araya gelerek yasa tasarısına tepki gösterdi.  

PLANANLANAN DEĞİŞİKLİK GERİ ÇEKİLDİ

Anayasanın yeni redaksiyonundan Karakalpakistan Cumhuriyetinin statüsüne ilişkin egemenlik ve cumhuriyetin genel referandumla ayrılma hakkı ifadelerinin çıkarılmasının ülkede tepkiye neden olmasının ardından Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev, Karakalpakistan bölgenin özerk makamlarına anayasada yapılması planlanan değişikliklerden çekildiğini bildirdi.

OHAL İLAN EDİLDİ

Mirziyoyev, vatandaşların güvenliğinin sağlanması, hak ve özgürlüklerinin korunması ve bölgede asayişin sağlanması için Karakalpakistan'da bugünden itibaren 2 Ağustos'a kadar sürecek olan olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

Özbekistan’da anayasa değişikliği sokakları karıştırdı! OHAL ilan edildi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...