Tgrt Haber
26 May 2022 16:04 - Güncelleme : 26 May 2022 16:21

Son dakika! Peru'da 7.2 büyüklüğünde deprem: Brezilya ve Şili'de de hissedildi

Son dakika haberi: Peru'da 7.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin 214 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirilirken şu anlık herhangi bir olumsuz durumun olmadığı aktarıldı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika! Peru'da 7.2 büyüklüğünde deprem: Brezilya ve Şili'de de hissedildi
Deprem,Peru,Brezilya

Peru- Bolivya sınırı yakınlarda çok şiddetli bir deprem meydana geldi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) tarafından yapılan açıklamada, depremin şidettinin 7,2 olarak ölçüldüğü aktarıldı.

TSUNAMİ UYARISI YAPILMADI

Depremin yerin 217 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirilirken şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar edilmediği açıklandı. Bolivya, Brezilya ve Şili'de de hissedilen depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

Son dakika! Peru'da 7.2 büyüklüğünde deprem: Brezilya ve Şili'de de hissedildi

DÜNYA DEPREM HARİTASI: EN BÜYÜK FAY HATLARI NERELERDE BULUNUYOR?

Aktif volkanların yüzde 75'ine sahip olan Büyük Okyanus Havzası çevresinde bulunan deprem kuşağı; “Pasifik Ateş Çemberi” adıyla anılmaktadır. Bu kuşak, Büyük Okyanus da bulunan Asya ve Amerika kıtaları etrafına komşu levha sınırları olarak gösteriliyor. temsil ediyor. 40 bin kilometre uzunluğunda bulunan kuşak, Şili'den başlamak suretiyle kuzeye doğru Güney Amerika kıyılarını, Orta Amerika’yı, Meksika’yı ve ABD’nin batı kıyılarını da içine alıyor. Ayrıca Alaska güneyi, Aleut Adaları, Japonya, Yeni Gine, Güney Pasifik Adaları Filipinler ve Yeni Zelanda da bu sınırlar içerisinde yer alıyor.

İkinci büyük deprem kuşağı ise; Endonezya’dan başlamak suretiyle Himalaya, Akdeniz ve Atlas Okyanusu’na kadar uzanıyor. İkinci büyük deprem kuşağı ise Alp-Himalaya Deprem Kuşağı adıyla biliniyor. Türkiye’nin de büyük bölümü bu deprem kuşağı içinde yer alıyor. GSHAP - Küresel Deprem Tehlikesi Değerlendirme Programı tarafından hazırlanan deprem haritasına göre Amerika ve Asya, yeryüzünde meydana gelen depremlerin %80’inin gerçekleştiği pasifik ateş çemberi kuşağında yer alıyor.

Son dakika! Peru'da 7.2 büyüklüğünde deprem: Brezilya ve Şili'de de hissedildi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...