Tgrt Haber
20 Temmuz 2022 09:09 - Güncelleme : 20 Temmuz 2022 10:20

Putin'in yürüyüşü söylentileri yeniden ateşledi! İngiliz basını: Ayakları üzerinde kararsız duruyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, işgal dönemindeki ikinci yurt dışı ziyaretini gerçekleştirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi ile bir araya geldi. Putin'in uçaktan inerken verdiği görüntü dünya basınında büyük ses getirdi. İngiliz basını, Putin'in merdivenlerden inerken zorlandığını, yürürken ise topalladığını iddia etti. Bu görüntüler, Putin'in sağlık durumunun yeniden tartışılmasına neden oldu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Metro, The Mirror
rusya,iran,vladimir putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği emir ile başlayan işgalde Ukrayna'nın birçok bölgesinde saldırılar devam ederken Rus lider, işgal döneminde ikinci yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdi. İran'ın başkenti Tahran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi ile bir araya gelen Rus lider Putin, tarihi zirvede dünya gündeminde bir hayli konuşuldu. 

''TOPALLIYOR, SAĞ KOLU ASILI DURUYOR''

Putin'in uçağının İran'a inmesinin ardından çekilip yayılan görüntüler kısa sürede birçok gazetede haber oldu. İngiliz Metro gazetesi, ''Vladimir Putin, İran'a indikten sonra kırmızı halıda topallıyor'' başlıklı bir haber kaleme aldı. Haberde Putin'in uçağın merdivenlerinden inerken zorlandığı ve 'fark edilebilir' bir şekilde topalladığı iddiasını yazdı.

Putin'in bu görüntüleri, sağlık durumu hakkındaki söylentilerin yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Haberde de ''Putin, dengesiz görünüyordu ve sağ kolu sertçe yanında asılı halde duruyordu.'' ifadeleri kullanıldı.

Putin'in yürüyüşü söylentileri yeniden ateşledi! İngiliz basını: Ayakları üzerinde kararsız duruyor

''AYAKLARI ÜZERİNDE KARARSIZ DURUYOR''

Putin'in uçaktan iniş görüntülerine atıfta bulunan bir başka İngiliz gazetesi The Mirror ise Putin'in topalladığını ve bir süredir sağ kolunu hareket ettirmediğini iddia etti. Haberde, ''Putin ayakları üzerinde kararsız görünüyor ve bu görüntüler Rus liderin Parkinson veya ölümcül kanser olduğu söylentilerinin daha yüksek sesle dile getirilmesine neden olabilir.'' ifadeleri yer aldı.

DOKTORLAR 3 YIL ÖMÜR BİÇMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Rusya'nın devlet iç güvenlik kurumu Federal Güvenlik Servisi'nde (FSB) görev alan ajan, doktorların Putin'e biçtiği ömrü açıklamıştı. İngiliz Mirror gazetesi tarafından manşetten verilen iddiaya göre, doktorları Rus lidere en fazla 3 yıl ömür biçti.

Güvenlik gerekçesiyle ismi gizli tutulan kaynağa göre, Putin'in görme yetisi de ciddi şekilde geriledi. Rus ajan gazeteye yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"Televizyona çıktığında ne söyleyeceğini okumak için her şeyin büyük harflerle yazılmış olduğu kağıt parçalarına ihtiyaç duyuyor. Bu kağıtlara yazılan harfler o kadar büyük ki her sayfada sadece birkaç cümle var. Gözlerindeki durum ciddi şekilde kötüleşiyor."

 

Kaynak: Metro, The Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...