Tgrt Haber
03 May 2022 14:43 - Güncelleme : 03 May 2022 15:34

Rusya’nın ‘Kıyamet günü’ uçağı Moskova semalarında göründü

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ‘nükleer’ olasılık her geçen gün artarken 9 Mayıs Zafer Bayramı öncesinde “kıyamet günü uçağı” başkent Moskova semalarında görüldü. Alçak uçuş ile yapılan ve adeta gövde gösterisi olarak lanse edilen gösteri nükleer savaşa dair endişeleri arttırdı.

Rusya’nın ‘Kıyamet günü’ uçağı Moskova semalarında göründü

2010’dan beri etkinliklere katılmayan Il-80 Maxdome Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sonrası tekrar semalarda göründü. Putin’in ‘Kıyamet günü uçağı’ olarak bilinen uçağın Batı’ya Ukrayna işgaline karşı daha fazla ‘müdahale etmeye’ karşı bir uyarı olarak ifade edilirken nükleer savaş olasılığı ise arttı.

ZAFER BAYRAMI’NDAKİ TÖRENLERE KATILACAK

Rus yetkililer, uçağın 2. Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'nin Nazilere karşı zaferinin yıldönümü olan 9 Mayıs'taki Zafer Günü kutlamalarında yer alacağını doğrularken Rus basını törende MiG-29 savaş uçaklarının eşlik edeceğini yazdı.

Z HARFİ ŞEKLİNDE UÇACAK

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da özel bir askeri operasyona katılan Rus askerlerini desteklemek için sekiz MiG-29SMT'nin 'Z' harfi şeklinde uçacağını doğruladı.

Rusya’nın ‘Kıyamet günü’ uçağı Moskova semalarında göründü

Uçak en son 2010 yılında Rusya'nın Zafer Günü geçit töreni sırasında görüldü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
احمد 3 Mayıs 2022 16:05

çok reklam var izlemesdo

Sonraki Haber Yükleniyor...