Tgrt Haber
30 Temmuz 2022 10:15 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 10:24

Tahıl sevkiyatı başlıyor, Türkiye'ye özel teşekkür

Ukrayna tahıl sevkiyatı ile ilgili tüm hazırlıkları tamamladığını açıklarken Türkiye’ye özel olarak teşekkür etti. 

Tahıl sevkiyatı başlıyor, Türkiye'ye özel teşekkür
Tahıl koridoru

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada Ukrayna olarak sevkiyat için gereken tüm hazırlıkları tamamladıkları bildirildi.  Oleksandr Kubrakov, Odessa'ya yakın Yujnıy Limanı'nı da gelecek hafta sonuna kadar sevkiyat için hazır hale getireceklerini ifade etti.

“TÜRK TARAFINA ÖZEL TEŞEKKÜRLER”

Kubrakov, "Hafta sonuna kadar limanlarımızdan ilk gemilerin gönderileceğini umuyoruz" ifadelerini kullandı. Tahıl ihracatı sorununun çözülmesi sürecine katkı sağlayan taraflara, bu sürece destek veren Ukrayna'nın ortak ülkelerine teşekkür eden Kubrakov, "Türk tarafına özel teşekkürler" dedi.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths de Türkiye'nin Ukrayna limanlarından güvenli tahıl sevkiyatı için gösterdiği çabalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...