Tgrt Haber
08 Haziran 2022 11:08 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 11:57

Türkiye istedi! PKK yanlısı İsveçli vekil tehdit etti

İsveç’in NATO’ya başvurusunda bloke sinyali veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye iadesini istediği İsveçli vekil Emine Kakabaveh İsveç'teki azınlık hükümetini tehdit etti ve taleplerini açıkladı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Expressen Gazetesi
Türkiye istedi! PKK yanlısı İsveçli vekil tehdit etti
Emine Kakabaveh,İsveç

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı harekatı sonrasından İsveç ve Finlandiya NATO’ya  üyelik başvurusu yaptı.  Her iki ülkenin de PKK üyelerini desteklemesi ve ülkelerinde barındırmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, veto edeceği sinyallerini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'ye iadesini istediği İsveçli vekil Emine Kakabaveh, İsveç'teki hükümeti tehdit etti ve taleplerini açıkladı. Türkiye'ye iadesini istediği İsveçli vekil dün İsveç hükümetinin düşmesini bir oyla engellediğini belirterek hükümete taleplerini bildirdi.

‘HAYIR’ OYU VERİRİM TEHDİDİ 

Terör örgütlerine destek konusunda İsveç hükümetinin yeterli adımları atmadığını düşünen Kakabaveh, bu politikanın değişmemesi durumunda hükümeti önümüzdeki hafta yapılacak bütçe oylamasında hayır oyu vermekle tehdit etti. Kakabaveh’in parti genel sekreteri Tobias Budin ya da İsveç Adalet Bakanı Morgan Johansson ile 'Kürtlere destek' konusunda görüşmek istediğini belirtti.

İsveç azınlık hükümeti için önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan bu oylamanın sond erece önemli olduğu kaydedildi.  Seçim döneminde Sosyal Demokratlar, ek yardımları büyük vaatlerinden biri olarak sunmuştu. Bütçe oylanmazsa hükümet bu vaadini gerçekleştiremeyecek. 

TERÖRİSTLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Kakabaveh'in onlarca PKK uzantısı YPG’li terörist için hükümete baskı kurduğu ifade ediliyor.  İsveçli vekil hükümetten bu kişilerin hayatlarını istihbarat birimlerinden uzakta yaşamasını sağlamasını talep ediyor. Kakabaveh, Türkiye’ye uygulanan silah ambargosunun da devam etmesini istiyor. Kakabaveh oylamaya katılmadığı için güvensizlik oylaması hükümetin istediği bir sonuca ulaştı. Muhalefet güvensizlik oylamasını bir oy farkla kaybetti.

GÜVENOYU ALAMADI

Dün İsveç Adalet Bakanı Morgan Johansson'a karşı merkez sağın ön ayak olduğu güvensizlik oylaması gerçekleşti.  İsveç parlamentosunun bağımsız üyesi Kakabaveh oylamaya katılmadığı için güvensizlik oylamasında yeterli sayıya ulaşamadı.  Johansson'ın güvensizlik oyu alması durumunda ise Sosyal Demokrat azınlık hükümetinin istifa edeceğini kaydetmişti.

Kaynak: Expressen Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...