Tgrt Haber
27 Ocak 2022 11:13

Ukrayna askeri fabrikasına saldırı! 5 ölü, 5 yaralı

Ukrayna'da bir asker, ülkenin merkezindeki bir askeri fabrikada bilinmeyen bir nedenden dolayı güvenlik görevlilerini vurdu.

Ukrayna askeri fabrikasına saldırı! 5 ölü, 5 yaralı
Ukrayna&tt2;da saldırı,Ukrayna krizi

Ukrayna'da bir Ulusal Muhafız askeri, ülkenin merkezindeki bir askeri fabrikada bilinmeyen bir nedenden dolayı güvenlik görevlilerini vurdu. Olayda 5 kişi hayatını kaybederken 5 kişi de yaralandı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, olay Perşembe günü erken saatlerde, Dnipro'da Pivdenmash füze fabrikasında vardiya başlangıcında korumalara silah verilirken meydana geldi. Açıklamada olayın neden meydana geldiğinin bilinmediği kaydedildi. 

NEDENİ BİLİNMİYOR 

Yuzhmash fabrikası, savunma, havacılık ve tarımla ilgili malzeme üreten ve test eden bir havacılık ve uzay fabrikası olarak biliniyor.  Saldırının, Ukrayna ordusu için kritik bir zamanda gerçekleşmesi dikkat çekti. Rus ordusu ülkenin Ukrayna sınırına asker yığdığı ve NATO üyelerinin Rusya'yı ülkeyi işgal etmeyi planlamakla suçladığı bir döneme denk gelmesi beraberinde pek çok soru işaretini doğurdu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...