Tgrt Haber
11 Ocak 2023 11:30 - Güncelleme : 11 Ocak 2023 11:48

Yunanistan'ın son kralı II. Konstantin hayatını kaybetti! Devrik kral 82 yaşında öldü

Yunanistan'ın son Kralı II. Konstantin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 82 yaşında ölen devrik kral felç nedeniyle tedavi görüyordu.

Yunanistan'ın son kralı II. Konstantin hayatını kaybetti! Devrik kral 82 yaşında öldü
yunanistan,kral,

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Hygeia Hastanesi'nden salı günü yapılan açıklamada, geçirdiği felç nedeniyle yoğun bakıma alınan II. Konstantin'in 82 yaşında öldüğü bildirildi. Felç geçirdikten sonra öldüğü belirtilen Konstantin'in, ölümünden önce yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü doğrulandı.

Kronik kalp ve hareketlilik sorunlarından muzdarip olan Konstantin'in, sağlık durumu kötüleşmiş ve son aylarda birkaç kez hastaneye kaldırılmıştı.

23 YAŞINDA KRAL OLMUŞTU

Atina'daki Psychiko bölgesinde 2 Temmuz 1940'ta dünyaya gelen Konstantin, İtalya'nın başkenti Roma'da 1960'da düzenlenen Yaz Olimpiyatları'nda erkekler yelkende altın madalya kazandı. Bundan 4 yıl sonra babası Kral I. Paulos'un kanserden hayatını kaybetmesiyle 6 Mart 1964'te 23 yaşındayken Yunanistan Kralı oldu.

Yunanistan'ın son kralı II. Konstantin hayatını kaybetti! Devrik kral 82 yaşında öldü

II. Konstantin, dönemin başbakanı Yorgo Papandreu'yu 1967'de görevden aldı ve ülkede bir siyasi istikrarsızlık dönemi başladı. Aynı yıl ordudan bir grup albay, 21 Nisan 1967'de darbe yaparak yönetimi ele geçirdi.

"Albaylar Cuntası" olarak da bilinen darbe yönetimi, II. Konstantin'le uzun vadede anlaşamadı. Bu dönemde kralın cuntaya karşı organize ettiği darbe de sonuç vermedi.

Cunta, kralı 13 Aralık 1967'de ülkeden sınır dışı ederek 1 Haziran 1973'te cumhuriyeti ilan etti. Böylece II. Konstantin'in ülkenin son kralı olarak görevi de sona ermiş oldu.

KRAL CHARLES'IN KUZENİYDİ

II. Konstantin, sürgündeki zamanının çoğunu Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da geçirdi. Burada ikinci dereceden kuzeni Kral III. Charles'la yakın ilişkiler kurdu. 46 yıllık sürgünün ardından II. Konstantin, 2013'te tekrar kalıcı olarak ülkesine döndü.

II. Konstantin, Danimarka Kralı IX. Frederick'in üçüncü kızı olan Danimarka Prensesi Anne-Marie'yle 18 Eylül 1964'te evlenmişti. Bu evlilikten Philippos, Theodora, Nikolaos, Pavlos ve Alexia adında 5 çocuğu vardı.

Kardeşi İspanya Kraliçesi Sofia olan devrik kralın annesiyse İspanya Kralı VI. Felipe'nin büyükannesiydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...