Tgrt Haber
30 Haziran 2021 13:01

LGS tercih sonuçları 2021 sorgulama: LGS tercih sonuçları nereden bakılır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS tercih sonuçlarını açıkladı. Öğrenciler, “LGS tercih sonuçları MEB, LGS tercih sonuçları öğrenme, LGS tercih sonuçları 2021 nasıl öğrenilir?” gibi soruların cevabını arıyor. LGS tercih kılavuzunu merak eden öğrenciler, “Ek yerleştirmeler ne zaman, LGS 2021 ek tercih tarihleri ne zaman?” gibi soruların cevabını da arıyor.

LGS tercih sonuçları 2021 sorgulama: LGS tercih sonuçları nereden bakılır?
LGS tercihleri,Milli Eğitim Bakanlığı,LGS ek tercihleri,tercih kılavuzu,lgs tercih sonuçları 2021 meb,

LGS sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler ve velileri birçok detayı araştırmaya başladı. Öğrenciler, başarı sıralamalarına ve kontenjan sayısına göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Sonuçlarını öğrenen adaylar, tercih işlemleri için Milli Eğitim Bakanlığı’nın kılavuz yayımlamasını bekliyor.

İyi bir lisede öğrenim görmek isteyen öğrenciler, başarı sıralamaları ve yüzdelik dilimlerine göre tercih yapacak. Sınava giren öğrenciler, lise kontenjanlarını, ek kontenjan başvuru tarihlerini araştırıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçlarını duyurdu. Öğrenciler, LGS tercih sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihi bilgilerini girerek internet adresinden öğrenebilecek.

LGS tercih sonuçları sorgulama ekranı için tıklayın.

LGS YERLEŞTİRME TAKVİMİ 2021

İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için tercih süreci devam edecek. 26-30 Temmuz tarihleri arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 2 Ağustos'ta duyurulacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları ise 2-6 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar 9 Ağustos'ta belli olacak.

Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 9 Ağustos 2021'de sona ermiş olacak. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021'de yerleştirme süreci sona erecek.

LİSELERİN KONTENJANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanları ile geçen yılki yüzdelik dilimlerini açıkladı. 2021 yılı ortaöğretim kurumları kontenjan tabloları ile tercihlerde rehberlik etmek üzere illere göre yüzdelik dilimlerdeki öğrenci sayıları da duyuruldu.  Öğrencilere rehberlik etmek için tercih rehberleri de yayımlandı.

Öğrencilere rehberlik etmek üzere kontenjan tabloları ile 2020’de bu okullara sınavla yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler de belli oldu. Öğrenciler kendi yüzdelik dilimlerini okulların geçen yıl oluşan taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile karşılaştırarak tercih edecekleri okullar hakkında bilgi sahibi olabilecek.

LGS tercih sonuçları 2021 sorgulama: LGS tercih sonuçları nereden bakılır?

Ayrıca yerel yerleştirme kapsamında sınavsız olarak öğrenci alan okulların kayıt bölgelerine göre tercih tabloları da duyuruldu.

2021 yılı merkezi sınav puanı ile öğrenci alan ortaöğretim kurumları tercih rehberi için BURAYA tıklayın.

2021 yerel yerleştirme tercih rehberi için BURAYA tıklayın.

LGS TERCİH SÜRECİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı LGS tercih süreci henüz başlamadı. Ancak geçtiğimiz yıl LGS sonuçları 16 Temmuz’da belli olmuş, tercih süreci ise 20 Temmuz'da başlamıştı. 2020 yılındaki tercih süreci göz önüne alınırsa tercihlerin temmuz ayının ilk haftasında başlayacağı tahmin ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı takvimi yayımlaması ile esas kontenjan tablosu, yerleştirme tercih tarihleri, yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanların ilanı, 1 Nakil tercih başvurusu tarihi, yerleşemeyen adaylar için 2 Nakil tercih başvuru tarihi, nakil sonuçları tarihleri de netleşecek. Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler ise kalan boş kontenjanlara nakil komisyonları tarafından yerleştirilecek.

LGS tercih sonuçları 2021 sorgulama: LGS tercih sonuçları nereden bakılır?

LGS'ye giren öğrenciler "Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullara", sınava girmeyenler ise "Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar" için tercih yapacak.

Sınava katılmayanlara "Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar" tercih ekranı gösterilmeyecek. Milli Eğitim Bakanlığı, puanıyla bir okula giremeyen öğrenciyi sınavsız tercih ettiği yerleri dikkate alarak yerleştirmesini yapacak.

EK TERCİHLER 2021 NASIL YAPILIR?

Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyecek olan öğrenciler, tercihlerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan tarihlerde yapacak.

Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından internet sitesi üzerinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden gerçekleştirilebilecek. Yapılan tercihler, ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Tercih işlemleri, Bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak.

LGS 2021 EK TERCİH TARİHLERİ

LGS 2021 tercih sürecine ilişkin henüz takvim yayımlanmadı. Geçtiğimiz yıl 29 Temmuz’da sona eren tercih başvuruları, 10 Ağustos’ta açıklanmıştı. Yerleştirme sonuçlarının ardından hemen ek tercih süreci başlamıştı. 14 Ağustos’ta sonra eren ek tercih başvuru sonuçları 17 Ağustos’ta belli olmuştu. Daha sonra ikinci nakil işlemleri başlamış, aynı zaman aralığında devam etmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın söz konusu tercih sürecine ilişkin takvimi yayımlanmasıyla tüm detaylar belli olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...