Tgrt Haber
28 Kasım 2014 16:07

Benzin ve motorinde indirim müjdesi!

Kurşunsuz benzine 13 kuruş, motorine 15 kuruş indirim geldi. Fiyatlar bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.

Benzin ve motorinde indirim müjdesi!
benzin, indirim, motorin, benzin indirim,

Benzin ve motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren indirim yapılacak. 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 13 kuruş düşerken, motorinin litresi 15 kuruş ucuzlayacak. Bu indirimden sonra İstanbul ve Ankara'da 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4,59 lira yerine 4,46 liradan satılacak. Sektör temsilcileri, Pazartesi günü bir indirim daha bekliyor. Petrol serbest düşüşte. Petrol Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) üretimde bir kısıntı yapmaması üzerine fiyatlardaki düşüş hız kazandı. Kararın açıklanmasının ardından hızla düşen Brent petrolünün varil fiyatı 70 dolara doğru çekilirken, ABD hafif petrolünün fiyatı 70 doların da altına indi. Suudi Arabistan liderliğindeki Körfez ülkelerinin etkisiyle, diğer ülkelerden gelen taleplere rağmen üretimin kısılmayacağının açıklanmasının hemen ardırdan 74.75 dolar ile Eylül 2010’dan bu yana en düşük düzeye gerileyen Brent petrolün varil fiyatı düşmeye devam ediyor. Küresel emtia piyasalarında bir varil Brent petrolünün fiyatı 71.50 dolar ile 2 Haziran 2010 tarihindeki 72.78 dolarlık düzeyin de altına geriledi. Bu fiyat düşüşüyle birlikte, Brent petrolün varil fiyatında, bu yıl Haziran ayındaki 115 dolarlık düzeyinden düşüşü yüzde 37.8’i buldu.
Dünyada benzin fiyatları
Benzin fiyatları, 24-Kasım-2014 ayında dünyada benzin ortalama fiyatı litre başına 1.22 (US Dollar) 'dir. Farklı ülkeler arasında bu fiyatlar önemli bir fark vardır. Petrol üretmek ve ihracat yoksul ülke ve ülkelerin daha düşük fiyatlarla varken genel kural olarak, daha zengin ülkelerde daha yüksek fiyatlar var. Bunun tek istisnası ABD, düşük benzin fiyatları ile ekonomik açıdan gelişmiş bir ülke. Ülkede fiyatlardaki farklılıklar çeşitli vergi ve benzin için sübvansiyonlar nedeniyledir. Bütün ülkeler uluslararası piyasaların aynı petrol fiyatlarına erişim vardir ama onlar farklı vergi empozeediyorlar. Sonuç olarak, benzin fiyatları farklıdır. Bazı durumlarda, Venezuela gibi bir devlette benzin fiyatları sübvanse ve bu nedenle insanlar hemen hemen hiçbir ücret ödemiyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...