Tgrt Haber
07 Haziran 2022 17:30 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 17:39

AK Parti’den asgari ücrette ek zam açıklaması: Müjdeler yakın biraz sabır

3600 ek gösterge ile ilgili düzenlemenin tamamlanmasının ardından gözler asgari ücrette yapılması beklenen olan ek zam müjdesine çevrildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki asgari ücret ile ilgili milyonlarca çalışanı umutlandıran açıklamalarda bulunurken önümüzdeki günlerde müjde verilebileceğinin sinyalini verdi. Masada konuşulan 2 formül ise yavaş yavaş netleşmeye başladı. Yapılması planlanan zam ile birlikte asgari ücretin en az 5 bin lirayı aşması bekleniyor.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
AK Parti’den asgari ücrette ek zam açıklaması: Müjdeler yakın biraz sabır
asgari ücret,ek zam,ak parti

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası 3600 ek gösterge ile ilgili düzenlemenin detaylarını paylaştı. Milyonlarca kamu çalışanın ek göstergesinin 600 puan arttırıldığını söyleyen Erdoğan ek göstergenin yılbaşından itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi.

GÖZLER ASGARİ ÜCRETTE EK ZAMMA ÇEVRİLDİ

3600 ek gösterge sonrası bu sefer gözler Temmuz ayında gelmesi beklenen asgari ücrette ek zamma çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücrete ara zam konusunda yeşil ışık yakması ile birlikte vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceğini vurgulaması beklentileri arttırdı. AK Parti kurmaylarının hayat pahalılığına karşı vatandaşı koruyacak adımlardan birisi olarak gördüğü ‘asgari ücrette ara zam’ artık daha yüksek sesle konuşulmaya başlanıyor.

MASADA 2 FORMÜL VAR

Asgari ücrette artış yapılmasına ilişkin masada iki formülün üzerinde durulduğu ifade ediliyor. Asgari ücret üzerindeki SGK ve işsizlik sigortası priminin Aralık ayındaki 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu' toplantısına kadar devlet tarafından karşılanması gündeme gelebilir. Bu durumda brüt asgari ücret net asgari ücrete dönüşebilir.

DİĞER FORMÜL ENFLASYON FARKI

Gündemde yer alan en önemli asgari ücrete ek zam hesaplarından bir tanesi de 'Enflasyon farkı'. Mevcut durumda net asgari ücret 4.253,40 TL olarak uygulanıyor. Eğer beklenen yüzde 39,67 oranında 6 aylık enflasyon oranı gerçekleşirse asgari ücret 5.940,72 TL’ye yükselebilir.

AK Parti’den asgari ücrette ek zam açıklaması: Müjdeler yakın biraz sabır

MEHMET ÖZHASEKİ’DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Vatandaşların merakla beklediği müjde ile ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’den yeni bir açıklama geldi. Özhaseki yüksek enflasyona dikkat çekerek insanların alım gücünün artması için çalışmalar yapıldığına dikkat çekti. “Alamıyorsanız, gücünüz yetmiyorsa, alım gücünüz yok olmuşsa işte tehlikeli olan bu” diyen Özhaseki, “O yüzden de enflasyon karşısında sabit gelirliyi, dar gelirliyi ezdirmemek, hakkını savunabilmek, gelirlerini daha artırıcı bir takım tedbirler almak da hükümetin işi. Bu konuda da sırayla yavaş yavaş hepsi geliyor. Dün iki müjde vardı, önümüzdeki günlerde yine gelir. Sabır" ifadelerini kullandı.

AK Parti’den asgari ücrette ek zam açıklaması: Müjdeler yakın biraz sabır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gul18 Haziran 2022 16:09

SN CUMHURBASKANIMIZI COK SEVİYORUZ SAYGILAR HURMETLER DİLİYORUZ

Gul18 Haziran 2022 16:01

SN CUMHURBASKANIMIZI COOOOOK SEVİYORUZ ALLAH BASİMIZDAN EKSİK ETMESİN SAYGILAR

Sonraki Haber Yükleniyor...