Tgrt Haber
06 Mart 2022 17:14 - Güncelleme : 07 Mart 2022 09:58

BİM ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? Ayçiçek stoku tükenecek mi?

Ayçiçek yağı fiyatlarında stok yetersizliği iddialarıyla patlama yaşandı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle aksayan yağ tedariği endişeye neden olurken Tarım ve Orman Bakanlığı stok sıkıntısı olmadığını vurguladı. Vatandaşlar en uygun yağı satın almak için araştırma yaparken ''BİM Ayçiçek yağı fiyatları ne kadar?'' sorusun odaklandı.

BİM ayçiçek yağı fiyatları
BİM ayçiçek yağı fiyatları

Rusya Ukrayna Savaşının yol açtığı yağ krizi devam ederken vatandaşlar zamlı fiyatlar öncesi en uygun yağı almak için araştırma yapıyor. Zincir marketler arasında en çok tercih edilen BİM ayçiçek yağı fiyatları ile gündeme geldi. İşte güncel BİM ayçiçek yağı fiyatları…

BİM AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI NE KADAR?

Ayçiçek yağı fiyatları Rusya Ukrayna Savaşı nedeniyle fırladı. Uzmanlar jeopolitik gerginliğin ayçiçek yağı ithalatına yansıdığına dikkat çekerken savaş nedeniyle kişi başı yıllık yağ tüketimi 5 litre azalabileceğini ifade etti. Vatandaşlar önümüzdeki günlerde zamlanma ihtimaline karşı yağ almak için en uygun marketi araştırıyor. Diğer marketlerden daha ucuz olması nedeniyle BİM ayçiçek yağı için en sık tercih edilen yer oldu. BİM çeşitli markaların yanında kendi ürünü Sole Ayçiçek yağı ile de öne çıkıyor. İşte güncel BİM ayçiçek yağı fiyatları: 

  • Sole 5 litre ayçiçek yağı 109,90 Türk lirası 
  • Sole 2 litre ayçiçek yağı 45,90 Türk lirası 
  • Sole 1 litre ayçiçek yağı 23,90 Türk lirası

ŞOK AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NDAN AYÇİÇEK YAĞI AÇIKLAMASI

Rusya’nın, Azak Denizi üzerinde Türkiye’ye yağ taşımakta olan yaklaşık 15 geminin çıkışına izin vermemesi piyasalarda tedirginliğine neden oldu. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ''Yıllık 2,5-3 milyon tonluk yağlı tohum ihtiyacımızın 1,7 milyon tonu ülkemizde üretilebiliyor. Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere, Karadeniz havzasından yoğunlukla ayçiçeği ve ham yağ ithal ediyoruz'' açıklamasını yaparken savaşın yağ ithalatında da etkili olduğunu vurguladı. Büyükhelvacıgil, ayçiçek yağı fiyatlarında yaşanan sağlıksız fiyatlanmanın önüne geçmek için Rusya resmi makamlarıyla ile Ticaret ve Dışişleri Bakanlıkları’nın görüşmesini beklediklerini açıkladı.

Türkiye'nin yağ stoklarının halkın ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu da duyurdu. Tarım ve Orman Bakanlığı ise ayçiçek yağı krizinin spekülasyon olduğuna işaret ederken ''Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan son gelişmeler yakından takip edilmekte olup, bitkisel yağ arzında sorun yaşanmaması için her türlü tedbir alınmaktadır'' açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...