Tgrt Haber
09 May 2022 20:37 - Güncelleme : 09 May 2022 23:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan konut desteği için 3 paket açıkladı: İşte yüzde 0,99 faizli kredi detayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası konut alımında düşük kredi müjdesi verdi. İlk defa konut sahibi olacaklara yüzde 0,99 faizli konut kredisi verileceğini belirten Erdoğan, sosyal konut projeleri için TOKİ’ye 30 milyar liralık finans sağlanacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca 1 yol boyunca konut fiyatlarını duyurdukları fiyatta sabit tutma şartı ile firmaların 36 ay vade ile finansmandan yararlanabileceğini söyledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 ayrı destek paketi ile birlikte konut alımında milyonlarca vatandaşa müjde verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 ayrı destek paketi ile birlikte konut alımında milyonlarca vatandaşa müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçti. Erdoğan ‘Ulusa Sesleniş’ konuşmasında müjdeleri peş peşe açıkladı. Enflasyona karşı kararlıkla mücadele mesajı veren Erdoğan, milyonlarca vatandaşa ise konut alımında ‘düşük kredi’ müjdesi verdi. 

KONUT ALIMINDA DÜŞÜK FAİZ MÜJDESİ

Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemeler ile birlikte dar gelirlerinin alım gücünü iyileştireceklerini belirten Erdoğan, konut finansmanı konusunda ise 3 ayrı paketi yürürlüğe aldıklarını duyurdu. İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacağını açıklayan Erdoğan, Mayıs başı itibarıyla yüzde 40'ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerinin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırdıklarını duyurdu.

TOKİ’YE 30 MİLYAR LİRALIK SOSYAL KONUT PROJESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 yıl boyunca konut fiyatlarını duyurdukları fiyatta sabit tutma taahhüdü veren firmaların belli rakama kadar 36 ay vade ile finansmandan yararlanabileceğini söyledi.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1523710984082407425

Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

DÜŞÜK FAİZDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Birinci paket ile ilk defa ve tek konut sahibi olacak vatandaşımıza, 2 milyon liraya kadar değere sahip birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz. İkinci paket, birinci ve ikinci el konutları da kapsıyor. Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022'den önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların Merkez Bankası'na satılarak karşılanması şartı ile alınacak konutlar bu paketten yararlanabilecek. Konut değeri 2 milyon lirayla sınırlı bu paket 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin bir amacı da döviz ve altın varlıklarının Türk lirasına dönüşümünü teşvik etmektir.

İNŞAAT SEKTÖRÜ DESTEK PAKETİNDEN NASIL FAYDALANACAK?

Üçüncü paketimiz inşaat sektörüne yöneliktir. Mayıs ayı başı itibarıyla asgari yüzde 40'ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerinin bir an önce tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık bir kaynak ayırdık. Bir yıl boyunca konut fiyatlarını internet sitelerinde duyurdukları fiyatta sabit tutma taahhüdü veren firmalarımız belli bir rakama kadar ve 36 ay vadeyle bu finansmandan yararlanabilecek. Böylece inşaat halindeki projelerin hızla tamamlanarak kısa vadedeki konut arzının artmasını, böylece fiyatların dengeye gelmesini hedefliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konut desteği için 3 paket açıkladı: İşte yüzde 0,99 faizli kredi detayları

SOSYAL KONUT PROJESİ

Düşük gelir grubundaki vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik sosyal konut projeleri için TOKİ'ye 30 milyar liralık finans sağlayacağız. Sosyal konut projelerimizin istismarını önlemek için de bu yolla edinilen konutların 5 yıl süreyle satışına izin vermeyeceğiz. Ayrıca küçük ölçekli müteahhitlere şehir içindeki küçük parsellere konut yapabilmeleri için metrekaresini belli bir fiyatın üzerinde satmamaları şartıyla uygun maliyetli kredi kullandıracağız. Bu tür alanların rezerv konut alanı ilanı yoluyla çeşitli vergilerden istisna olmasını temin ederek, maliyetlerin düşürülmesi yoluna da gideceğiz. Rezerv alanlarda yapılan ve uygun maliyetli krediyle desteklenen konutlar da 5 yıl süreyle satış tahdidine tabi olacaktır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ HIZLANIYOR

Kentsel dönüşüm çalışmaları, konut arzını artırmak için destek vereceğimiz bir diğer alandır. Ada düzeyinde sadece hak sahiplerine yönelik uygun maliyetli kredilerle kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracağız. Özellikle hak sahipleri ile müteahhitlerin bir araya gelerek yürütecekleri bu projelerin denetimini de yine ilgili kuruluşlarımız vasıtasıyla daha sıkı şekilde gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızı hızlı, güvenli ve ekonomik şekilde konut sahibi yapmayı amaçlayan bu destek paketleri ve uygulamalarımızın hayırlı olmasını diliyorum

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 10 Mayıs 2022 14:07

SN CUMHURBASKANIMIZI COK SEVİYORUZ SAYGILAR

Sonraki Haber Yükleniyor...