Tgrt Haber
14 Haziran 2021 09:18

Dev şirketlerden uçan araba firmasına yatırım

Microsoft ve American Airlines hava yolları, elektrikli uçan araba geliştiren bir İngiliz şirketine yatırım desteği verdi. VA-X4 isimli uçan araba saatte 320 kilometrenin üzerinde hızla uçacak ve uçuş sırasında neredeyse hiç ses duyulmayacak.

Dev şirketlerden uçan araba firmasına yatırım
uçan araba

Microsoft ve American Airlines hava yolları, elektrikli uçan araba geliştiren bir İngiliz şirketine yatırım desteği verdi.

İngiltere merkezli Vertical Aerospace adlı "startup" şirketine American Airlines tarafından 1 milyar dolar değerinde kentlerin üzerinde uçmak için tasarlanmış  250 uçan araba ön sipariş verildi.

American Airlines, Virgin Atlantic, Microsoft ve Avalon gibi dev şirketlerden yatırım alan Vertical Aerospace ise sıfır emisyonlu VA-X4 dikey kalkış uçağı için 4 milyar dolar değerinde 1000 adet ön sipariş aldığını duyurdu. 

Dev şirketlerden uçan araba firmasına yatırım

Şirket, ayrıca özel amaçlı bir satın alma şirketi ile birleşerek New York borsasında halka açılarak işlem görmeye başlayacağını bildirdi.

Şirkete göre, saatte 320 kilometrenin üzerinde hıza ulaşacak olan VA-X4 isimli uçan arabanın uçuş sırasında neredeyse hiç ses duyulmayacak. İlk test uçuşunun bu yıl içinde yapılması planlanan ve 160 kilometreden fazla menzile sahip olan aracın bir prototipi şu anda üretiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...