Tgrt Haber
29 May 2014 10:07

Doğanın ilhamı evinizi aydınlatsın!

Emlaktasondakika evlerinizde aydınlık ve ferah bir görünüm sağlamanın püf noktalarını sizin için derledi.

Doğanın ilhamı evinizi aydınlatsın!
emlaksondakika,evler,püf noktalar

Günümüz koşullarının çalışma şartlarından dolayı az zaman geçirdiğimiz evlerimizde rahat etmek, huzur bulmak isteriz. Bunun için uygulanılması kolay püf noktalarına ihtiyaç duyarız. Emlaktasondakika sizin için aydınlık ve ferah bir eve sahip olmanın ipuçlarını araştırdı.

Doğadan ilham alın

Mekanlarda gerçek ahşap kullanarak, hem doğal bir görünüm sağlar hem de doğanın huzurunu evinize yansıtmış olursunuz.  Objelerde, yastık kumaşlarında bitkilerin yeşil tonlarını ve denizin mavisini kullanarak daha huzurlu ve dinlendirici bir etki oluşturabilirsiniz.  Bunun  yanı sıra saksı çiçekleri  salonunuzda doğal bir görünüm sağlamanıza yardımcı olur. Kumaş kullanımında da keten tercih edilebilir. 

Açık renkler kullanın

Aydınlık ve ferah bir ev için en önemli unsur renk seçimidir. Açık ve yumuşak renklerin kullanımı ortamın daha ferah ve daha büyük görünmesini sağlar. Bitkilerin yeşilliğini kullanacağınız evinizde saksılar için toprak renklerinin yerine moda renkleri tercih edebilir, mekanları daha renkli hale getirebilirsiniz. Belli alanlarda pastel tonlar kullanılması da dinginliği bozmadan  mekanı renklendirebilir.

Gün ışığından yararlanmalı

Evinize obje ya da mobilya seçerken gün ışığından ne kadar yararlandığınız önemli. Gün ışığını içeri geçirecek perde kumaşları tercih etmeli, mobilyalarınızı ona göre yerleştirmelisiniz. Mobilyalarınızı güneş ışığını kapatacak gibi yerleştirirseniz, evde hem karanlık  hem de kasvetli bir ortam oluşmasına neden olursunuz.

Yüksek tavan ve geniş pencere tercih edilmesi de odanızın hem büyük gözükmesini hem de aydınlık olmasını sağlar.

Ayna kullanımı 

Ayna, bulunduğu odayı her zaman geniş ve estetik gösterir. Özellikle cama yakın yerlere ayna kullanımı eve aydınlık katar.

www.emlaktasondakika.com/

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...